PG221

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Voor een multimediafanaat en gamer is deze Asus deze 22 inch breedbeeldmonitor met ingebouwd 2.1 geluid met een serieuze subwoofer bijna ideaal.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Asus PG221 is een 22 inch breedbeeldscherm met een tn-paneel in ‘Color Shine’ uitvoering met anti reflectie. Dit betekent dat het scherm wel glimt maar niet zo hinderlijk dat je alleen jezelf in het scherm ziet. Dankzij de Splendid Video Intelligence technologie wordt het beeld zodanig geoptimaliseerd dat het er onder diverse gebruiksomstandigheden goed uitziet.
Wij beoordelen de beeldkwaliteit met goed. Een mooi helder beeld met een uitstekend contrast. Dankzij de dynamische contrastregeling ziet het beeld er altijd goed uit.ook de kijkhoek is horizontaal prima en vertikaal valt het ook helemaal niet tegen. De resolutie van 1680 x 1050 is uitstekend voor dit formaat beeldscherm. Zowel via de vga als dvi aansluiting levert dit een prima pc-beeld. Jammer is dat het net geen full hd is maar dankzij de goed ingebouwde schaling is een via de component aansluiting aangesloten hd beeldsignaal wel heel goed op deze monitor te bekijken.

Snel

Gamers of liefhebbers van video kunnen tevreden zijn met de gespecifideerde 2 ms reactisnelheid van het scherm hebben wij vrijwel geen ghosting kunnen waarnemen. Snel genoeg dus.

Aansluitingen

Dat het een echte multimedia monitor is bewijst de hoeveelheid verschillende aanslutiingen. Iedere gameconsole of video bron kan worden aangesloten. Er is jammergenoeg nog geen hdmi aansluiting. De dvi-aansluiting werkt wel prima via een hdmiadapter zij het dan natuurlijk zonder geluid. Deze combinatie is wel hdcp-complient zodat beschermde hd-content van blu-ray of hd-dvd op de monitor vertoond kan worden.

Geluid

Afhankelijk van de gebruikte bron valt de geluidsweergave een beetje tegen of een beetje mee. In elk geval overtreft het zeker de kwaliteit van de gemiddelde monitor speakers dankzij de opvallende subwoofer toeter die achter op de monitor is gemonteerd doet de geluidskwaliteit niet onder voor een gemiddeld 2.1 speakersetje.

Multifunctioneel

De monitor beschikt over een groot aantal standaard instellingen voor specifieke gebruiksdoelen en daarnaast nog een uitgebreid menu met instellingen. Dit wordt bediend met een bedieningspaneeltje met door leds verlichte aanraaktoetsen. Hiermee zijn we direct aangekomen bij het grote nadeel van deze monitor: de menu’s zijn niet intuïtief, en de bediening ronduit bijzonder gebruikersonvriendelijk. Daar komt nog eens bij dat Asus er een kermisattractie van gemaakt heeft met allerlei bizarre geluidjes.

Vingerafdrukken

Zowel op het hoogglanzende bedieningspaneeltje als op het scherm blijven een enorme hoeveelheid vingerafdrukken achter die het aanzien van het geheel niet ten goede komen.

Usb

Handig is de meegeleverde vga kabel met geïntegreerde usb en geluidskabeltjes. Er is een usb-hub ingebouwd met drie vrije aansluitingen en een prima webcam zorgt voor een uitstekende chatmogelijkheid.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Beeldkwaliteit
  • Geluid
  • Mogelijkheden
  • Hd-ready hdcp-compliant
  • Gebruikersvriendelijkheid
  • Vingerafdrukgevoeligheid
Een goede veelzijdige monitor geschikt voor gaming en entertainment met een draak van een bedieningspaneeltje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: