abonneren

NEC MultiSync EA231WMi

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Van NEC bekijken we een monitor met ips-paneel in combinatie met ccfl-verlichting. De ips-technologie moet zorgen voor een groter kleurbereik en betere kleurechtheid wanneer het scherm van opzij bekeken wordt.

Het scherm beschikt over vga-, dvi- en DisplayPort-aansluitingen en is daarmee klaar voor de toekomst. Het uit de kluiten gewassen apparaat staat op een in hoogte verstelbaar voet. Het scherm is te draaien voor gebruik in portretmodus, ideaal voor langdurig gebruik waarbij ergonomie belangrijk is. De MultiSync EA231WMi scoort op de meeste punten prima. Het contrast valt ons wat tegen voor een ips-paneel. Slecht is het niet, maar een van de voordelen van ips is dat het betere zwartwaarden kan creëren dan het gebruikelijke tn, maar daar is bij de standaardinstellingen geen sprake van. Ook de reactiesnelheid is niet super, wat we dan weer wel hadden verwacht bij een ips-scherm. Daar staat echter tegenover dat de kleurweergave ronduit geweldig is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ergonomisch verantwoord
  • geweldige kleurweergave
  • contrast valt tegen
  • reactiesnelheid is matig
Wie veel foto´s bewerkt, kan zichzelf geen groter plezier doen dan een ips-monitor aanschaffen, zoals deze EA231WMi van NEC.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: