MMD Philips-monitor met ErgoSensor

Monitorenfabrikant MMD brengt onder het merk Philips de eerste monitor met een ErgoSensor. Deze sensor helpt je om een ergonomisch juiste werkhouding achter de monitor aan te nemen.

Volgens een Duits onderzoek staan de klachten van langdurig beeldschermwerk boven aan de ranglijst van oorzaken voor ziekteverzuim. De nu geïntroduceerde ErgoSensor moet daar verandering in brengen. De Sensor boven het beeldscherm detecteert of je goed voor het scherm zit. Zowel afstand als houding worden waargenomen. Als de houding of afstand over langere tijd niet juist blijkt, komt er een advies op het scherm.

Pauzes
De ErgoSensor gaat je ook helpen om niet te lang achter het scherm te blijven zitten. Voor de gezondheid is het beter niet te lang onafgebroken achter de monitor door te werken. Na enige tijd krijg je de suggestie om te pauzeren.


Milieu
De Philips Brilliance 241p met ErgoSensor denkt ook aan het milieu. De sensor detecteert wanneer je niet aan het werk bent, waarna de schermverlichting gedimd wordt. Zo kan volgens MMD wel tot 80% op het energiegebruik bespaard worden. De monitor gaat vanzelf weer aan als je weer voor het scherm zit.

De 24 inch monitor met een full-hd (1920 x 1080) beeld, is gericht op professioneel gebruik en heeft alle gebruikelijke eigenschappen. Zo is hij in alle richtingen verstelbaar en is het scherm kantelbaar. Hij kan zelfs automatisch verschillende standaardinstellingen kiezen voor het doel waarvoor hij gebruikt wordt (bijvoorbeeld, kantoor, foto, entertainment,etc).
De Philips Brilliance 241p ErgoSensor monitor is nu verkrijgbaar voor de prijs van ca. € 300.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Monitoren

Tags: philips