abonneren

LG onthult 23-inch touchscreen voor Windows 8

Zo vlak na de introductie van Windows 8 kunnen de hardwarefabrikanten natuurlijk niet achterblijven. LG Electronics komt met de Touch 10 monitor, een 23-inch touchscreen die optimaal werkt in combinatie met Windows 8.

De Touch 10 monitor is volledig plug and play, zodat het niet nodig is om extra software te installeren. Bijzonder aan deze monitor is dat deze kan worden bediend met 10 vingers tegelijk. Bij conventionele monitoren met een aanraakscherm kunnen gebruikers slechts met twee vingers werken bij onder andere het bladeren en scrollen door hun berichten en documenten.

De bediening met meer dan twee vingers biedt de desktopgebruiker nieuwe mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger om meerdere items te slepen of te roteren. Ook is het startscherm met de tegels eenvoudiger te bedienen en kan het virtuele toetsenbord worden gebruikt. De Touch 10 biedt ondersteuning voor een capacitieve stylus pen. Deze pen is apart verkrijgbaar.

De monitor is uitgerust met een geavanceerder In-Plane Switching (IPS) technologie. Zo zouden de kijkhoek en de kleurweergave moeten zijn verbeterd.

Deze 23-inch monitor zou ideaal zijn voor muziekapplicaties als virtuele piano's, synthesizers en snaarinstrumenten. Maar dan moet de software dit wel ondersteunen met bijvoorbeeld een grafische interface die groot genoeg is voor de bediening met grote handen.

De Touch 10 monitor is volgende maand beschikbaar in Korea, de Europese markt volgt later. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Bron: TechPowerUp

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Monitoren

Tags: monitor, Touchscreen, lg electronics

Laatste reactie