abonneren

LG introduceert monitoren met usb type-c aansluiting

LG onthult een verscheidenheid aan monitoren, waaronder modellen met een usb type c-aansluiting. De schermen kunnen daarmee andere gekoppelde apparaten opladen, zoals een laptop. Die hoeft dan verder niet apart nog aan de stroom.

De monitoren (type UD88) komen op de markt in 27 inch en 32 inch formaat en hebben een 4K-resolutie. Verdere specificaties, releasedata en prijzen blijven nog onbekend. Meer daarover wordt duidelijk op de Consumer Electronics Show, januari 2016.

Ook brengt LG drie andere QHD-monitoren op de markt, met een beeldverhouding van 21:9. Alle drie hebben een Thunderbolt 2-aansluiting, en één van de drie (type UC98) is een curved scherm.

FreeSync voor gamers

Daarnaast is er ook nog de 27UD68-gamingmonitor, een 27 inch groot 4K-scherm die met name gamers moet aanspreken wegens de FreeSync-ondersteuning. Daarmee is de beeldverversing minimaal en draaien games soepeler.

Omdat FreeSync (nog) niet werkt via usb type-c, heeft deze monitor 'simpelweg' een DisplayPort-aansluiting.

CES 2016

LG toont deze en meer monitoren op CES 2016, naast'X-Boom' audiosystemen en een nieuwe laptop. Deze zogeheten LG gram 15 is volgens het bedrijf 'de lichtste laptop ter wereld'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Monitoren

Tags: ces2016, LG

Nieuws headlines

Laatste reactie