abonneren

LG Flatron IPS224V

Monitoren met een IPS-paneel zijn doorgaans flink duurder dan de standaard monitoren met een TN-paneel. LG doorbreekt deze traditie met de Flatron IPS224V; een 21,5 inch full hd monitor die uitgerust is met een IPS-paneel.
Score
80
  • Pluspunten
  • mooie egale kleuren
  • alle gangbare aansluitingen
  • IPS paneel voor een vriendelijke prijs
  • Minpunten
  • soms iets te scherp
  • kleurechtheid dubieus

None

De LG Flatron IPS224 is een monitor die je wil hebben omdat hij een mooi beeld weergeeft vanuit alle kijkhoeken. Maar fotograven en beeldbewerkers kunnen beter verder kijken.

IPS-panelen hebben ten opzichte van TN-panelen een aantal voordelen. Zo worden kleuren veel egaler weergegeven en is de kijkhoek vele malen beter. Dit geldt ook voor de Flatron IPS224V. Vanuit alle kanten zien we een mooi helder beeld met stabiele egale kleuren.

Flatron met een ontzettend scherp beeld

Het beeld is ontzettend scherp. Zo scherp zelfs dat we deze af en toe lager moesten instellen om zo het beeld iets vloeiender te krijgen. De scherpte is gelukkig gemakkelijk instelbaar. Het OSD-menu waarmee je de monitor kan instellen werkt een klein beetje omslachtig. Het is niet moeilijk, maar het werkt niet heel handig. Zo kun je alleen maar naar beneden bewegen met je cursor en niet omhoog. Er zijn redelijk wat instellingen, maar niet alle instellingen lijken evenveel zin te hebben. Bij sommige instellingen zijn de verschillen namelijk echt heel subtiel. Voor beeldbewerkers en fotograven is kleurechtheid een zeer belangrijk aspect. De IPS224V komt in onze test helaas niet tot de juiste gamma-vereisten om deze kleurechtheid te garanderen, ondanks dat het beeld wel heel mooi is.

IPS224V: Monitor met hoofdtelefoonuitgang, maar geen boxen

De monitor heeft alle gangbare ingangen: vga, dvi en hdmi. Ondanks dat de monitor een hdmi ingang heeft en via het OSD-menu zelfs het geluidsvolume ingesteld kan worden, heeft de IPS224V geen boxen ingebouwd. Wel beschikt hij over een hoofdtelefoon-uitgang zodat het geluid van de hdmi-poort alsnog doorgegeven kan worden aan een hoofdtelefoon of speakerset.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Monitoren

Tags: Ips, Monitors