abonneren

LG Electronics LED E2260V

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met de LED E2260V is LG voor 100 procent design gegaan, waarbij sommige praktische zaken over het hoofd zijn gezien.

Qua design ziet de LED E2260V er strak en mooi uit. Het full-hd lcd-scherm is bijzonder dun. Deze lijn is doorgetrokken naar de voet van de monitor. Leuk is het blauwe lampje onder het scherm dat zodanig weerkaatst dat het lijkt alsof het licht uit de voet komt.

De LED E2260V is bijzonder licht, maar het scherm oogt door zijn dunheid wel fragiel. Vooral de aansluiting met de voet voelt niet heel stevig. Zijn lichte gewicht heeft overigens ook een nadeel. Zo dient u er rekening mee te houden dat de monitor bijzonder gevoelig is voor trillingen wanneer u bijvoorbeeld aan het printen bent.

De E2260V heeft alle drie de gangbare aansluitingen: vga, dvi en hdmi. Het is wel jammer dat deze aansluitingen loodrecht geplaatst zijn, waardoor aangesloten kabels de monitor alsnog onnodig dik maken. Verwarrend is ook de koptelefoonuitgang. Deze suggereert namelijk dat de monitor over speakers beschikt, maar dat is niet het geval. Geluid is wel naar de monitor te versturen via hdmi, maar dan moet u wel via de koptelefoonuitgang zelfs speakers aansluiten.

De beeldkwaliteit van de monitor is prima voor consumentengebruik en gaming. De monitor kent diverse instellingen waarmee u de beeldkwaliteit kunt aanpassen naar uw smaak. Handig, maar wel even wennen in het begin, is het osd-menu. De knoppen op de monitor zijn namelijk qua functie dynamisch. In het osd-schermpje ziet u welke toets welke functie heeft. Dit verandert dus per positie in het menu.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • strak, dun design
  • mooi
  • fragiel
  • monitor trilt snel
  • stekkeraansluitingen onhandig
De LG E2260V is op zich een mooie monitor met een goede beeldkwaliteit, maar wij vinden hem toch wat te licht en kwetsbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie