abonneren

LG Electronics Cinema 3D 2342p

De meest geziene 3D-techonogie is 3D Vision van grafische kaart fabrikant nVidia. Deze ‘active shuttering’ technologie werkt op zich prima, maar kent wel enige nadelen. Zo is deze oplossing vrij prijzig en in de buurt van bepaalde lichtbronnen zoals, TL-licht, kan je ontzettend veel last krijgen van flikkering.
LG brengt een 3D monitor uit wat beide minpunten aanpakt: de Cinema 3D D2342p.

De D2342p werkt met passieve 3D technologie en geen active shuttering. Hierdoor heb je geen last van flikkeringen en blijft de prijs ook behapbaar. LG heeft anderhalve bril standaard meegeleverd bij deze monitor. Hiermee bedoelen we een ‘echte’ 3D-bril en een 3D-bril opzet stuk voor een gewone bril. Attent van LG!


De 2D beeldkwaliteit van deze 23 inch (58 cm) Full HD LED monitor is uitstekend. Het beeld is scherp, de kleuren zijn mooi en de horizontale kijkhoek is prima. Als je van boven naar beneden op het scherm kijkt, dan zie je wel flinke kleurverschillen. Verder is de monitor uitgerust met drie aansluitmogelijkheden: vga, dvi en hdmi.

Om van 3D te kunnen genieten moeten wel de drivers en speciale 3D software geïnstalleerd worden genaamd TriDef. Via deze software kunnen 3D films bekeken worden en games in 3D gespeeld worden. Ook kunnen films geüpscaled worden naar 3D. Dit werkt goed, hoewel een 2D dvd in 3D niet zo mooi is als ‘het echte werk’. Ook moet gezegd worden dat de reguliere Windows-vensters niet goed leesbaar zijn door de 3D-bril.

Een klein minpuntje is wel dat je in een optimale positie moet zitten, wil je maximaal van 3D kunnen genieten. Hier kan wel wat van afgeweken worden, je hoeft niet bevroren te zijn, maar als je iets te veel onderuit zakt, gaat dit zeker ten koste van de beeldkwaliteit.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Prima beeldkwaliteit
  • Overtuigend 3D
  • 3 aansluitmogelijkheden
  • Windows-vensters niet goed zichtbaar door bril
  • Optimale zitpositie voor goed 3D effect is vereist
In de winkel en op internet vind je de D2342p voor een bedrag tussen de 250 en 300 euro. Dat is wellicht wel iets duurder dan de gemiddelde LCD monitor, maar voor een 3D monitor van deze kwaliteit is het een uitstekende deal.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Monitoren

Tags: