abonneren

L2440X

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
In tegenstelling tot conventionele lcd-schermen, die verlicht worden met ccfl's (cold-cathode fluorescent lights), gebruikt de L2440X een reeks leds. Dit is zuiniger en beter voor het milieu. Maar weet dit display ook een goed plaatje neer te zetten?

Om kort te zijn: ja. De led-backlight van deze monitor bewijst zich tijdens onze kleurentests als uiterst gelijkmatig. We zien geen crosstalk of blurring, zodat elke pixel haarscherp op het scherm staat. Wel zien we een neveneffect waar de helderheid van het paneel zich elke keer aanpast bij het schakelen tussen een donker en licht venster. Dit leidt in het begin nog wel wat af. De monitor is door de fabriek wat te roze afgesteld: de L2440X staat ingesteld op het kleurenprofiel 'Reddish'. De neutrale stand ziet er al meteen een stuk beter uit, een calibratie met de X-Rite Eye-One weet maar weinig te verbeteren.

In fysiek opzicht is de L2440X even indrukwekkend als de beelden die hij op het scherm tovert. Hij draait 90 graden naar portretstand en de hoogste is instelbaar. Het scherm kan gekanteld worden en de rand kan tussen de 2,5 en 13,5 centimeter van het bureau worden getild. Er zijn vga-, dvi- en hdmi-aansluitingen aanwezig, evenals een usb-hub met drie usb-poorten aan de linkerzijde van het display. Speakers zult u tevergeefs zoeken, maar dat vinden we nauwelijks een tekortkoming: meestal klinken monitorspeakers toch belabberd. Wel is er een 3,5mm audio-uitgang om externe speakers aan te sluiten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede beeldkwaliteit
  • verantwoord voor het milieu
  • duur
De L2440X is een uitstekende monitor, maar er is één nadeel: zijn prijs. Andere 24-inch schermen koopt u al voor aanzienlijk minder geld. Zo heeft de Dell G2410 weliswaar geen hdmi, maar u koopt 'm al voor € 319.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Laatste reactie