}
abonneren

HP's nieuwe scherm combineert virtual reality met 3D

HP komt met een virtual reality-scherm met de illustere naam 'Zvr'. Dit beeldscherm maakt gebruik van 3D-technologie en is met een bijbehorende bril en pen te besturen. Verder maakt HP ook nog bekend dat het zijn eerste 5K-scherm gaat uitbrengen dit jaar.

Deze aankonigingen werden gedaan op de CES-beurs in Las Vegas.
 

Andere doelgroep

Met het 3D-scherm wil HP 'de barrières tussen de fysieke en digitale wereld verkleinen'. Om dit te bereiken neemt het een andere benadering van de 3D-technologie en in plaats van grote brillen en constructies op het hoofd kiest het voor een lichtere route. Met de lichtgewicht bril moet het gebruik van de Zvr makkelijker zijn dan zijn concurrenten. Verder richt HP zich niet zo zeer op de games en films met dit beeldscherm maar lijkt het vooral een educatieve weg in te slaan. In de demoversie op de CES kunnen gebruikers bijvoorbeeld een kikker ontleden.

 

Nieuwe beeldschermen

Buiten de Zvr kondigt HP ook nog zijn eerste 5K-beeldscherm aan. Dit beeldscherm zal in maart verkrijgbaar zijn en moet 1299 dollar gaan kosten. Verder werden ook nog twee 4K schermen en een scherm met een gebogen display gepresenteerd.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Monitoren

Tags: 3d, 5k, virtual realiity

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR