FP241VW

Deze 24 inch grote monitor heeft alles wat nodig is voor gaming en full-hd video plezier.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met een maximale resolutie van 1920 x 1200 (WUXGA) op een 24 inch scherm is er voldoende werkruimte beschikbaar voor heel veel vensters onder Windows en is er ondersteuning van de maximale videoresolutie van 1080p (1920 x 1080 pixels). Dankzij een HDMI-interface is aansluiting met hd-bronnen mogelijk als hd-dvd- of blu-ray-spelers en game consoles. Dvi-d- en vga-aansluitingen net als analoge aanslutingen voor conventionele apparaten zijn ook aanwezig. Volgens onze bevindingen is het scherm hdcp compliant zodat beschermde videocontent in hoge resolutie bekeken kan worden.

Geen bewegingsonscherpte

De helderheid en kleurweergave van het MVA panel zijn goed met de 24 bits kleurondersteuning, ook het contrast is goed en de kijkhoeken uitstekend. Ook de homogeniteit van het beeld en de zwartheid is in orde.
Met de gespecificeerde 6 ms reactietijd en dynamische beeldverbeteringstechnologie, door Benq PerfectMotion genoemd, is de snelheid van het scherm hoog genoeg.
Benq maakt hierbij gebruik van de black frame insertion, waarbij tussen twee frames en zwart frame wordt toegevoegd, waardoor het beeld rustiger en scherper moet worden. We hebben een keer een demonstratie gezien waarbij het verschil zichtbaar was. Bij deze monitor kunnen we het verschil niet zien. Wel zien we dat het beeld donkerder wordt en bij heel heldere beelden zelfs gaat flikkeren. Gelukkig kun je deze functie naar behoefte instellen.

Beeldverbetering

Hetzelfde geldt een beetje voor de Senseye technologie. Deze verbetert dynamisch de beeldkwaliteit en helderheid. Hiertoe zijn er zes scherm-modi met: standaard, dynamisch, film, foto, actie en racegame. De beoordeling van de beelden in de verschillende modi is sterk smaakgebonden. Over het algemeen beoordelen we de beeldkwaliteit in de standaard modus als beste.

Uiterlijk

De monitor heeft een bijzonder uitgevoerde vormgeving waarbij de monitor kantelbaar is opgehangen tussen de zijsteunen die doorlopen in de voet. Het maakt het geheel nogal lomp, maar wel bijzonder. Ook dit is een kwestie van smaak of je het mooi vindt of niet.
De bediening met een 10 tal knoppen op de monitorsteun zijn samen met het on-screen display na enige gewenning goed te gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Beeldkwaliteit
  • Grootte en resolutie
  • Monitorvoet
Een technisch hoogstaand scherm met uitstekende beeldkwaliteit geschikt voor alle toepassingen, is met dhcp-ondersteuning helemaal klaar voor de toekomst. Wel zit daar nog een behoorlijk prijskaartje aan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: