abonneren

Flatron L197WH S+

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Deze 19-inch monitor van LG is zo glimmend afgewerkt, dat hij wel nat lijkt -- maar tot onze verbazing heeft hij niet al te veel last van vingervlekken.

LG heeft deze monitor voorzien van een constructie met twee scharnieren, waardoor de monitor in zo'n beetje elke hoek te plaatsen is. Zo kunt u op eenvoudige wijze het display hoger of lager stellen, maar het is ook mogelijk om het display bijna geheel plat te klappen.

LG's F-Engine-technologie is een spannende naam voor intelligente displayinstellingen. Zo is het met een druk op de knop mogelijk het display in twee helften te verdelen, waarbij het verbeterde beeld links en het normale beeld rechts getoond wordt. Op deze manier is veel beter te zien welk effect instellingen tot gevolg hebben.

De gespecificeerde 10.000:1-contastwaarde wordt bij normaal gebruik niet gehaald, maar geldt alleen voor de dynamische contrastregeling bij het afspelen van films. Dat is maar goed ook, want wanneer we dynamisch contrast inschakelen op het Windows-bureaublad ziet alles er overbelicht en uitgebeten uit. Ook vallen de dynamische aanpassingen in de helderheid erg op -- in negatieve zin. Tijdens het bekijken van filmmateriaal of het spelen van games storen we ons niet aan deze techniek: integendeel, het beeld ziet er fantastisch uit.

Tft-schermen werken het beste op hun eigen schermresolutie (in dit geval 1440x900) maar bij dergelijk hoge resoluties klagen veel gebruikers dat de tekst en icoontjes op het scherm oncomfortabel klein worden. Als oplossing voor dit probleem komt LG met de EZ-Zoom-knop, waarmee we op eenvoudige wijze de schermresolutie kunnen aanpassen zonder dat hiervoor iets in Windows veranderd hoeft te worden. LG levert flink wat softwaretools mee om de monitor geheel vanaf de pc te bedienen -- voorkeursinstellignen worden opgeslagen in profielen, zodat ze makkelijk teruggehaald kunnen worden.

In onze tests bewijst de monitor zich met een goede contrastwaarde, ook zonder ingeschakelde F-Engine-instellingen. De monitor is ook in staat levendige kleuren weer te geven, dankzij een redelijk groot kleurgamma. Als deze monitor op één punt uitblinkt, dan is het wel de gebreken van de concurrentie onthullen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bouwkwaliteit
  • Dubbel scharnier
  • Goede contrastwaarde
  • Softwaretools
  • Dynamisch contrast alleen bruikbaar voor films en games
Deze LG Flatron-monitor heeft behoorlijk veel indruk op ons gemaakt. Het display ziet er fantastisch uit, is eenvoudig te verstellen en tovert mooie beelden op het scherm.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord