abonneren

Flatron E2350V

Voor liefhebbers van apart en mooi design is er de LG Flatron E2350V. Deze bijzonder dunne led-monitor heeft een zwart frame met chique paarse gloed die op menig bureau niet zal misstaan.

De LG Flatron E2350V is een genot om naar te kijken. Dat is overigens niet alleen te danken aan het frame, maar natuurlijk ook aan het beeldscherm zelf. Het beeld is helder, scherp en mooi en heeft een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080. Op de website van LG zijn twee responstijden gecommuniceerd bij deze monitor, namelijk 2 en 5 milliseconden. Beide snelheden zijn ruim voldoende geschikt voor multimediagebruik en gamen, wat we ook succesvol in de praktijk getest hebben.

Fijn is dat de monitor voorzien is van alle gangbare ingangen: d-sub, dvi en hdmi compleet met hdcp-ondersteuning. Tevens heeft LG gedacht aan een audio-uitgang voor speakers of hoofdtelefoons wanneer u een computer of console via hdmi aansluit op het scherm. Attent! De monitor is bijzonder gebruiksvriendelijk met duidelijke opties in het osd-menu. De taal van dit menu is overigens niet in te stellen in Nederlands, maar de opties zijn redelijk vanzelfsprekend. Verder is er extra software meegeleverd die uw monitor voorziet van extra functies. Het handigst vinden wij Cinema Modus, waarmee u op uw scherm een venster kunt trekken over een schermgedeelte waarop u film kijkt. Dit gebied wordt dan direct geoptimaliseerd voor filmweergave.

Er is eigenlijk maar één klein nadeel te vinden bij de E2350V en dat is de verticale kijkhoek. Deze is, doordat er gebruik is gemaakt van een tn-beeldscherm, niet hoog. Daarentegen is de horizontale kijkhoek wel uitstekend en iemand die schuin achter u staat, kan prima meekijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • stijlvol
  • alle gangbare aansluitingen
  • gebruiksvriendelijk
  • verticale kijkhoek is slecht
De LG Flatron E2350V is een schitterende monitor die we van harte kunnen aanbevelen!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: