abonneren

Eizo EV2303WH-BK

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Eizo kennen we vooral als fabrikant van high-end monitoren, maar het merk maakt ook ‘goedkopere’ schermen op basis van tn-technologie, zoals de EV2303WH-BK.

Goedkoop blijft bij Eizo altijd een relatief begrip, want de door ons bekeken 23-inch EV2303WH-BK monitor is met een prijskaartje van ruim € 400 natuurlijk niet echt goedkoop te noemen. De monitor biedt voor dat geld wel een in hoogte verstelbaar voet. Ook kan het scherm gedraaid worden voor gebruik in portretmodus.

De door ons geteste variant is geheel in matzwart uitgevoerd, maar hij is ook in zilvergrijs verkrijgbaar. Is de hoge prijs die Eizo vraagt te verantwoorden? Wellicht, want de ergonomische mogelijkheden van de voet bieden écht meerwaarde, zeker wanneer het scherm zakelijk meerdere uren per dag gebruikt wordt. Het tn-paneel is bovendien van hoge kwaliteit en laat bovengemiddelde scores noteren voor kijkhoek en kleurweergave, wat het scherm ook geschikt maakt voor kleurkritisch gebruik. Het contrast houdt echter niet over en de reactiesnelheid is ronduit slecht, wat de monitor ongeschikt maakt voor gaming.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ergonomisch zeer verantwoord
  • prima kijkhoek en kleurweergave
  • te duur
  • contrast en reactiesnelheid is matig
Hoewel de kijkhoek en kleurwage prima zijn, zorgen het matige contrast en de trage reactiesnelheid er voor dat we toch geneigd zijn 'nee' te zeggen op de vraag of dit scherm zijn hoge prijs écht waard is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie