abonneren

Dell UltraSharp U2311H

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Qua uiterlijk lijkt de 23-inch U2311H sterk op Dell's P2411H. Echter is het van binnen een heel andere monitor.

Ook deze monitor biedt de mogelijkheid tot hoogteverstelling en gebruik in portretmodus. Onder de kap zijn er echter een paar grote verschillen.

Optisch valt vooral op dat de U2311H naast vga en dvi ook een DisplayPort-aansluiting heeft, maar belangrijker is dat hij gebruikmaakt van traditionele ccfl-technologie en beschikt over een ips-paneel. Dit duurdere paneeltype biedt ten opzichte van tn een groter kleurbereik en een betere kijkhoek. Bij de resultaten zien we dit inderdaad terug. Onder een hoek bekeken neemt de helderheid weliswaar af, maar de kleurweergave blijft nagenoeg perfect, terwijl bij tn-schermen altijd grote kleurveranderingen zichtbaar zijn.

Ook de kleurweergave op zich is erg goed bij de U2311H, wat hem ideaal maakt voor kleurkritisch gebruik, zoals foto- of videobewerking. Voor gaming is hij niet aan te raden: net als bij de meeste andere ips-, pva- en mva-schermen geldt dat de reactiesnelheid een stuk minder goed is dan bij moderne tn-panelen, wat bij snelle beeldbewegingen tot onscherpte leidt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • in hoogte verstelbaar en portretmodus mogelijk
  • displaypoort aanwezig
  • goed kijkhoek
  • reactiesnelheid is traag
De UltraSharp U2311H is een perfecte monitor voor beeldbewerking en films kijken, mede dankzij zijn kleur-echtheid en uitstekende kijkhoek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: