abonneren

BenQ VW2420H

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Dat je voor een 24-inch monitor geen tweede hypotheek nodig hebt, laat BenQ zien met de VW2420H. De gemiddelde winkelprijs van dit scherm is € 218, en daarvoor krijg je een full-hd-monitor met vga-, dvi- en hdmi-ingangen.

Het opvallendst is echter dat de monitor gebruikmaakt van een mva-paneel. Anders dan bij de populairdere tn-panelen, blijft de kleurweergave hierbij beter wanneer het scherm onder een hoek bekeken wordt. Verder is het scherm wat kaal uitgevoerd; speakers of een usb-hub komen we niet tegen.

De monitor is wél voorzien van led-backlights, wat vooral zorgt voor een laag energieverbruik. Hij staat met een ranke steel op een fraaie, compacte, ronde voet. De prestaties zijn bovendien lang niet slecht. De helderheid is redelijk, maar het contrast is erg goed en ook de kleurweergave van het mva-paneel is prima. Hierdoor is de monitor zeer geschikt voor foto- of videobewerking.

Voor gaming raden wij de VW2420H pertinent niet aan: de reactietijd van het gebruikte paneel is namelijk erg hoog. Bij snelle bewegingen leidt dit tot een 'vegerig' beeld: een minpunt van de gebruikte mva-techniek.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima kleurweergave
  • zeer geschikt voor foto- en videobewerking
  • goedkoop
  • niet geschikt voor games
De VW2420H van BenQ is een uitstekende monitor voor beeld- en videobewerking, maar voor gaming kun je beter een andere monitor nemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: