BenQ introduceert razendsnelle gaming monitor

BenQ gaat binnenkort zijn assortiment monitoren uitbreiden met de razendsnelle RL2455HM. Deze 24-inch led monitor is gericht op consolegamers en heeft een zeer snelle responstijd.

De responstijd van de monitor is voor gamers die snelle videogames spelen heel belangrijk. Bij een trage reactietijd vertonen deze games het zogenaamde ghosting effect, waarbij snelle objecten vervaagd worden weergegeven omdat de monitor deze niet kan bijbenen. Nu wordt een reactietijd van maximaal 8 ms aangeraden bij het spelen van games, maar sneller is altijd beter.

BenQ houdt zijn contact met gamers warm door de sponsoring van de Major League Gaming (MLG) op zich te nemen. Met de BenQ RL2455HM zitten gamers wat ghosting betreft in ieder geval wel goed. Deze monitor heeft een zeer snelle reactietijd van 1 ms. BenQ heeft bij het maken van dit beeldscherm voortgebouwd op de RL2450HT monitor, die BenQ heeft geleverd de MLG, een competitie voor professionele gamers.

Professioneel
Volgens BenQ kunnen de gamers thuis met de RL2455HM straks over dezelfde schermen beschikken als de professionals. De 24-inch monitor is ontworpen voor consoles en geeft de beelden weer in full HD (16:9). De RL2455HM heeft twee hdmi-poorten waarop pc's, camera's en blu-ray spelers kunnen worden aangesloten. Led backlighting moet voor goede kleurweergave en een laag energieverbruik zorgen. De verversingssnelheid van de monitor bedraagt 60Hz en de contrastratio 12.000.000:1.

De RL2455HM heeft verschillende displaymodes waarmee de gamer kan schakelen tussen verschillende schermgroottes. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om beelden in 4:3 te projecteren. Daarnaast biedt de monitor persoonlijke instellingen om de kleurweergave te verbeteren.

Speakertjes
De Amerikaanse hardwarefabrikant heeft zelfs nog speakertjes in de monitor weten te wurmen. Dat is een leuk gebaar, maar deze geven een output van maar 2 watt. De gamer zal deze dus snel willen vervangen met een beter audiosysteem.

De RL2455HM monitor is beschikbaar vanaf maart 2013 tegen de prijs van 229 dollar. De prijs in euro is nog niet bekendgemaakt. Meer informatie over gaming monitors van BenQ kun je vinden op gaming.benq.com.

 

 

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Monitoren

Tags: PC, Monitors, games, games consoles, Benq