abonneren

Asus VE276Q

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De VE276Q van Asus is een 27 inch full HD monitor. Hij is optisch minder extravagant dan Acer's 27 inch S273HLbmii monitor, maar hij heeft veel te bieden.

Om te beginnen zit het scherm ruim in de aansluitingen. Naast vga, dvi en hdmi is er ook een DisplayPort-ingang voorhanden. Deze ‘opvolger’ van de dvi-aansluiting zien we nog niet heel vaak, maar dat zal in de toekomst zeker gaan veranderen.

De VE276Q beschikt over traditionele ccfl-verlichting en dat zien we in onze energiemeting terug. Want hoewel het scherm minder helder is dan de S273HLbmii van Acer, is het energieverbruik met bijna 54 watt een stuk hoger. Daar staat echter een iets lagere aanschafprijs tegenover.

De prestaties van de VE276Q zijn erg goed. De helderheid is niet overdreven, maar wel voldoende en de contrastwaarden van het scherm zijn uitstekend. Ook de kleurweergave en reactiesnelheid zijn erg goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hele goede all-round prestaties
  • voorzien van alle grafische poorten
  • hoog energieverbruik
De Asus VE276Q is een prima allround monitor die geschikt is voor games, maar ook voor kleurkritischere applicaties als fotobewerking.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Laatste reactie