abonneren

ASUS lanceert monitoren met Bang & Olufsen geluid

Na laptops heeft ASUS nu ook twee nieuwe monitoren uitgerust met Bang & Olufsen geluid. Ook hebben de nieuwe monitoren bijna geen bezel.

ASUS heeft de Designo MX279H (27 inch) en MX239H (23 inch) monitoren aangekondigd. De beeldschermen hebben Advanced High Performance In-Plane Switching (AH-IPS) panelen, die visuele hoogstandjes in Full HD (1920x1080) kunnen tonen. De schermen zijn allebei uitgerust met geluid van Bang & Olufsen, dat samenwerkte met het ASUS Golden Ear Team voor dit project.

Mooi geluid met 3 Watt?

Zoals HP laptops met het populaire Beats Audio aflevert, heeft ASUS een deal met Bang & Olufsen. Dit zagen we bijvoorbeeld al in laptops van de N56-serie van ASUS. Het geluid wat uit die serie laptops kwam was een klasse beter dan dat we doorgaans uit laptops horen komen. Bovendien werd er een kleine subwoofer meegeleverd, waarmee de lage tonen ook gerepresenteerd zijn.
Die subwoofer mist wel bij deze twee nieuwe monitoren, terwijl schermen doogaans net zoveel last hebben van het gebrek aan lage tonen als laptops. Om mooi laag geluid te produceren is immers ruimte een vereiste. De MX279H en MX239H monitoren hebben slechts 3 Watt vermogen, wat niet afwijkt van de gemiddelde monitor-luidspreker.
Wattage zegt echter lang niet alles. De schermen zouden met de ingebouwde ICEpower MobileSound 3-chip van Bang & Olufsen best wel eens heel goed kunnen klinken voor monitorspeakers, ondanks dat we realistisch gezien geen heldere lage tonen verwachten.
Naast hopelijk een zeer acceptabel geluid hebben de nieuwe ASUS-beeldschermen een erg dunne schermrand van 0.8 milimeter. Ook zijn er aansluitingen voor hdmi en vga.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Monitoren

Tags: