abonneren

Acer T231Hbmid

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Deze monitor van Acer is een bijzonder geval, zowel qua functionaliteit als uiterlijk.

De T231Hbmid van Acer heeft namelijk een 23-inch aanraakgevoelig touchscreen en kan dus gebruikt worden om direct commando's aan de pc door te geven. Windows 7 biedt hier (beperkte) ondersteuning voor en in bepaalde applicaties kan het inderdaad erg handig zijn om door middel van eenvoudige schermaanraking objecten te selecteren, verplaatsen of bewerken. Het aantal programma's dat echt goed gebruikmaakt van touchfunctionaliteit is echter nog beperkt en door de vele kleine iconen en menuopties lenen de meeste normale programma's zich voorlopig toch beter voor muisgebruik.

Acer heeft de monitor voorzien van twee kleine pootjes onder het scherm en een uitklapbare derde voet aan de achterzijde, waardoor de monitor als een fotolijstje op tafel staat. Een goede keuze, want voor touchgebruik is het prettig als het scherm laag staat. Deze driepuntsvoet zorgt er bovendien voor dat het scherm heel stabiel is en niet gaat wiebelen bij aanraking. Voor normaal (niet-touch) gebruik zijn we minder tevreden over de lage stand van de monitor, want ergonomisch verantwoord is het niet.

De prestaties van de monitor zijn verrassend goed: helderheid, kleurweergave en reactiesnelheid zijn uitstekend. Een enig minpuntje is het contrast, want op dat punt scoort het scherm slechts redelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • touch functionaliteit
  • prima voor gaming te gebruiken
  • minder geschikt voor films
  • niet ergonomisch verantwoord
De Acer T231Hbmid is wat minder geschikt voor het kijken van films, maar de goede kleurweergave en touchfunctionaliteit maken de T231Hbmid wel een prima keuze voor allround gebruik en gaming.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie