971P

De witte, in pianolak afgewerkte behuizing van de Samsung 971P ziet er uiterst chique uit op ons bureau. Maar architecten en ontwerpers zullen de monitor ook praktisch vinden: hij is naar achter te klappen en zo plat op het bureau te leggen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Wie landkaarten of ontwerpen wil bespreken met een aantal personen zal erg blij zijn met de functie de monitor plat op tafel te kunnen leggen. De monitor is sowieso goed in hoogte te verstellen, zelfs tot onder de bureauhoogte. De grote, zware monitorvoet geeft het scherm een stabiele basis en biedt onderdak aan een usb-hub. Handmatig lopen we door de door Samsung voorgeprogrammeerde beeldschermresoluties, die in bijna alle gevallen voldoen. Fijnere instellingen zoals helderheid of beeldaanpassingen zijn alleen via Windows-software te regelen - wie een ander besturingssysteem heeft, heeft pech. De beeldkwaliteit is over het algeheel goed te noemen, maar met een reactiesnelheid van 27 milliseconden is het paneel niet vreselijk snel. Actierijke filmscenes kunnen dus maar beter vermeden worden op dit scherm.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede beeldkwaliteit
  • Vlak te plaatsen
  • Beeldinstellingen alleen in software
De Samsung 971P is een mooie aanwinst voor het bureau. Hij overtuigt door een goede beeldkwaliteit en eenvoudige bediening. De mogelijkheden om de schermweergave aan te passen zijn helaas beperkt tot Windows-gebruikers. De prijs van 450 euro maakt de monitor wat duurder dan gemiddeld, maar de mogelijkheid de monitor vlak te plaatsen maakt hem zijn geld wel waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: