abonneren

225B2

Als u, zoals zoveel Nederlanders, graag energie bespaart door bijvoorbeeld zuinige producten aan te schaffen, moet u rekening houden met een aantal factoren, waarbij het verbruik in standby en tijdens activiteit het belangrijkste is. Philips heeft dat goed door en heeft een monitor in het gamma die zichzelf uitschakelt als het geen beweging meer registreert.

Het is een beetje Big Brother, maar de Philips 225B2 heeft een tweetal bewegingssensoren ingebouwd die kunnen registreren of u nog achter het bureau aan het werk bent. Zodra het voor een bepaalde periode geen beweging meer registreert (de gevoeligheid kunt u zelf instellen), schakelt de monitor zichzelf uit om zo energie te besparen. Dat is goed voor de levensduur van de monitor, het milieu én uw portemonnaie.

De 225B is niet de eerste monitor van Philips die dit kan. Eerder hebben we de 225B1 getest die ook over deze functionaliteit beschikt. Deze kostte 240 euro en presteerde prima, zoals u kunt lezen in het testcenter. De B2 voegt een aantal zaken toe, zoals een extra usb-poort, een naar ons idee iets beter paneel (nog steeds 1680 bij 1050). Het oogt rustig en vrij kleurecht. De inkijkhoek kan iets beter, maar is zonder meer acceptabel en zeker niet storend.

Waar het natuurlijk om gaat bij dit model is het energieverbruik. En dat is bij de B2 nog beter geregeld. Ingeschakeld zien we niet veel verschil. Te weinig om over verschillen te praten. Echter, Philips heeft gewerkt aan het verbruik in standby. En dat is wel meetbaar: Philips gaat prat op de 0,1 watt in soft off. Wij kunnen het nieteens meer meten met de energiemeter die tot op de tienden van een watt meet. Kortom: een uitstekende score. En dan te bedenken dat er ook nog een echte uitstand is waarbij we weer op de touch ‘power-knop’ moeten tikken om hem in te schakelen.

Philips heeft ook aan het uiterlijk gedacht: het scherm oogt modern met de touchtoetsen die overigens erg prettig werken. Ze zijn niet te gevoelig en vrij intuïtief ingedeeld. Kortom: de 225B2 is een erg interessante monitor voor de energiebewuste consument. Absoluut een aanrader!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Energiezuinig
  • Innovatief
  • Goed paneel
  • Inkijkhoek kan beter
Philips zet met de 225B2 een heel interessante monitor in de markt voor de energiebewuste consument. Het systeem met bewegingssensoren werkt gewoon erg goed. Daarbij komt dat het paneel helemaal niet slecht is, al kan de inkijkhoek beter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Laatste reactie