10 17 17

Maxdata biedt een robuust tft-schherm voor alledaags gebruik, maar helaas biedt de monitor een matige kwaliteit en spartaanse uitrusting.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

U en wij gaan natuurlijk voorzichtig om met ons tft-scherm op het werk. Op scholen en beurzen hebben deze schermen flink wat meer te doorstaan. Maxdata voorziet hun Belinea 10 17 17 daarom van een krasvaste laag voor het display. Met resultaat: in onze test laten viltstiften en balpennen geen krassen op het display na en de verfresten zijn met gemak weg te vegen.

De beeldkwaliteit van de 10 17 17 stijgt helaas niet boven de middelmaat uit en de kijkhoek is met zijn 40 graden niet erg hoog. Bij gemiddelde helderheid levert het Belinea-scherm een goed leesbaar beeld, maar bij de hoogste helderheid laat het contrast het afweten: de beeldweergave wordt wat melkachtig.

Voor het bekijken van videofilms is de reactietijd hoog genoeg, games zijn op deze monitor weer niet aan te raden door de langzame grijs-naar-grijs-wisselingen. De menubediening van de monitor is dan weer supermakkelijk, er vanuit gaande dat u in een goed verlichte ruimte werkt: de inscripties op de toetsen zelf zijn namelijk moeilijk te ontcijferen. Maxdata heeft dit scherm voorzien van ingebouwde luidsprekers die in ieder geval goed genoeg zijn voor de weergave van systeemgeluiden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Kras- en vlekbestendig
  • Gemiddelde prestaties
De Belinea 10 17 17 overtuigt alleen met zijn robuustheid. De prijs van 330 euro is hoe dan ook aan de hoge kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: