abonneren

P6N SLI

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De mogelijkheid om met dit moederbord flink te kunnen overklokken zal veel gamers en performancefreaks aanspreken. Gelukkig zijn de ontwerpers bij MSI ook de ergonomie niet uit het oog verloren: er zijn geen storende actieve ventilatoren op het bord aanwezig en in het bios is de cpu-cooling tot in detail af te stellen.

De nVidia 650i-chipset biedt ondersteuning voor de komende serie Core 2 Duo E6x50-processoren met een frontside bus van 1333 MHz. Ddr2-geheugen tot 1066 MHz wordt probleemloos aangestuurd, al moesten we in ons bios wel de snelheid handmatig aangeven. Bij de automatische configuratie schakelt het MSI-bord de modules namelijk terug naar een langzamere ddr2-800-waarde ('Safe Mode').

Helaas voor sli-gebruikers moet de sli-configuratie hardwarematig in- of uitgeschakeld worden. Handiger is het als dit via het bios zou kunnen. Dat MSI niet hiervoor gekozen heeft, komt doordat de zestien aanwezige pci-express-datalijnen fysiek in tweemaal acht datalijnen verdeeld moet worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goedkoop
  • Ondersteunt 1333 MHz fsb-cpu's
  • Hardwarematige sli-configuratie
  • Geen accessoires
De MSI P6N SLI-FI is een zeer snel én goedkoop moederbord dat overweg kan met quadcore-processoren, sli, sata raid, hd-audio én firewire. Helaas zult u de accessoires zelf aan moeten schaffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Laatste reactie