abonneren

P55A-UD4

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een goedkoop moederbord voor P55 dat ook nog eens goed overklokt? Ja, het kan... volgens Gigabyte dan. Wij krijgen van hun de P55A-UD4 om een i5 760 het vuur aan de schenen te leggen.

Het moederbord is prettig ingedeeld en heeft veel ruimte rond de socket. Daardoor kunnen we grote koelers prima op dit moederbord plaatsen. We treffen twee pci-express-X16-slots aan, die helaas bandbreedte delen met usb3 en sata3. Kortom: als de slots beide bezet zijn, werken de sata3- en usb3-interfaces op lagere snelheid.
Het ‘nieuwe’ bios van Gigabyte heeft een prettige structuur. Het is overigens hetzelfde bios als die van de X58 UD9. Omdat we de weg al kennen, vinden we alles vrij snel. Wel moeten we vaak heen-en-weer, omdat de diverse overklokonderdelen onder verschillende menu’s staan. De frequentie-instellingen staan onder een ander submenu dan de voltage-instellingen. Overzichtelijk, maar niet altijd handig.
We komen uiteindelijk tot 4300 MHz met de P55A-UD4. Dit is de laagste overklok uit het rijtje van drie. De Gigabyte boekt over de gehele linie wel de meeste winst: 26,7%.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klokt prima
  • Relatief goedkoop
  • PCI-express deelt bandbreedte
De gigabyte P55A-UD4 is het goedkoopste bord uit onze overkloktest van PCM-10. Hoewel het moederbord minder goed overklokt dan de concurrenten, scoort hij - gezien de prijs - wel keurig. Een overklokker kan er heerlijk mee aan de slag en slaat ook niet meteen een deuk in zijn bankrekening.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord