abonneren

P55-UD4P

Gigabyte is natuurlijk geen onbekende in de moederborden-wereld. Hun P55-line up is dan ook zacht uitgerukt, compleet. De UD4 is een 'budget'-model van de socket 1156-serie.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

De P55 UD4 is met €155 één van instapmodellen van Gigabyte. Met twee pci-express X16 slots, drie pci-express X1-slots en twee pci-slots, biedt de UD4 genoeg connectiviteit. Gelukkig heeft Gigabyte eraan gedacht dat de grafische kaart in het primaire pci-express slot nu wél gemakkelijk langs de chipsetkoeler kan. Echter het bovenste pci-express X1-slot is onbruikbaar omdat de koeler van de voltage regulatoren in de weg zit.

Behalve de slots voor insteekkaarten, treffen we de broodnodige onboard connecties aan als: usb, firewire, sata (inclusief sata III!), ide, floppy en zelfs lpt, al snappen wij niet helemaal wat je daar als gebruiker nog mee moet.

Achterop het moederbord vinden we maar liefst tien usb-aansluitingen. Verder ontbreken natuurlijk niet de lan-aansluiting, audio in- en uitgangen en een ps2-aansluiting.

Het moederbord scoort prima in onze test. Hij is een tikje sneller dan het MSI P55-GD80 moederbord, ongeveer één procent, waardoor hij het snelste socket 1156-moederbord is dat we tot nu toe hebben getest. Blijkbaar heeft Gigabyte het bios goed geoptimaliseerd. Om wat scores met een i5 750 te noemen: 16432 punten in de Cinebench R10 multicore-test. Een cpu-score van 16720 punten in 3DMark Vantage en een Super Pi 1M-score van 12,2 seconden.

Overigens vinden we het bios een droom om mee te werken. In een nieuw menu, M.I.T Status, zet Gigabyte alle belangrijke zaken als frequenties, multipliers en geheugentimings uiteen.

Overklokken gaat erg goed met de Gigabyte. We komen - in combinatie met een Cooler Master Hyper 212 - met gemak op 4,25 GHz. Geen slechte score, met een i5 750!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede overklokker
  • Snel bord, ook op standaardsnelheid
  • Goed bios
  • Eerste pci-express X1-slot niet bruikbaar
  • lpt-connector?
Gigabyte zet een prima bord in de markt met de P55-UD4. Het bord scoort goed, zowel op gebied van overklokken als met standaard snelheid. Het nieuwe bios werkt erg prettig en biedt talloze instellingen waarvan de overklokker erg gelukkig wordt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags: