abonneren

P55-GD85

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het MSI P55-GD85 moederbord hebben we eerder in het lab gehad. Het is een prettig moederbord met een goede layout en uitgebreid bios. MSI heeft zoveel vertrouwen in dit model dat hij competitie mag voeren in onze overkloktest van PCM 10 - 2010.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De MSI P55-GD85 is een prettig ingedeeld bord met de welbekende DrMOS-voeding en typerende tiptoetsen voor het aanzetten, resetten en onboard overklokken van het systeem. Het is niet per se fijner, maar wel grappig. Het moederbord heeft geen usb3 of sata3, dus de pci-express-slots hoeven geen bandbreedte te delen (De P55A-serie heeft wel usb 3.0 en sata 3). MSI heeft een extra PEX8608-chip toegevoegd, waardoor ze bij crossfire in X16 en X8 werken. Er is ruim voldoende ruimte om de socket voor de grote Thermaltake-koeler. De voeding voor de cpu is prima gekoeld en wordt eigenlijk helemaal niet warm als we aan de slag gaan in het heldere bios. We kunnen alles prima vinden in het Cell-menu: MSI’s overklokmenu. We kunnen onze i5 760 (2,8 GHz) zeer gemakkelijk tot 4300 MHz komen met deze MSI, daarna wordt het wat lastiger. We weten er met wat pijn en moeite 4350 stabiel uit te krijgen: een prima score. Daarvoor hebben we 1,32 volt nodig, wat keurig is.
De MSI scoort uitstekend in de benchmarks. Met name op standaardsnelheid is de MSI erg snel. In 3DMark scheelt het substantieel. Als we kijken naar de hoeveel winst het moederbord boekt met overklokken, is het haasje-over met het Asus Maximus III Extreme-moederbord, dat wel fors duurder is: de MSI kost € 210. Wat dat betreft biedt MSI veel meer waar voor het geld.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prettig bios
  • Goede voeding
  • Overklokt goed
  • Geen usb 3 en sata 3
Wie usb 3 en sata 3 niet nodig heeft, kan hier prima mee uit te voeten. Voordeel is dat de pci-express bandbreedte niet gedeeld hoeft te worden, en dat scheelt weer bij multi gpu-opstellingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Laatste Vacatures