abonneren

nForce 680i SLI

Met topprestaties op alle vlakken bewijst de eVGA 680i SLI zich als het beste moederbord dat we ooit in ons lab hebben mogen testen. Naast topprestaties verbaast eVGA ons ook met een bijzonder lange garantieperiode.

De eVGA 680i SLI is voorzien van nVidia's nieuwe nForce 680i SLI-chipset. Deze chipset maakt het bord sneller dan alle Socket 775-moederborden die we ooit in ons lab aan de tand gevoeld hebben. Ook de ergonomie en de uitrusting van het moederbord weten te overtuigen.

Naast de Teaming-functie, waarmee twee gigabit lan-verbindingen figuurlijk samengesmolten worden tot één supersnelle verbinding, ondersteunt het moederbord ook ddr2-800-geheugen en de toekomstige Core 2-processoren met 1333 MHz frontside bus. De nieuwe chipset laat probleemloos twee topkaarten van nVidia in SLI-modus draaien en twee onafhankelijke raid-controllers ontsluiten verschillende raid-configuraties voor de zes sata-poorten.

De sata-aansluitingen en de floppyconnector zijn zo geplaatst, dat ook lange grafische kaarten niet in de weg zitten. In het bios zijn meer instellingen beschikbaar dan u voor normaal gebruik nodig heeft -- een waar feest voor overclockers, dus. Helemaal vrolijk worden van de geboden garantie. eVGA biedt maar liefst 12 jaar omruil- en reparatiegarantie op defecte moederborden. Daar kan de concurrentie nog een puntje aan zuigen.

PluspuntenConclusie
  • Extreem goede prestaties
  • Veel overklokmogelijkheden
  • 12 jaar garantie
De eVGA 680i SLI biedt enthousiaste gamers en overclockers veel instelmogelijkheden in het bios. Hoewel het bord met zijn €300 niet goedkoop is, maken de uitstekende prestaties en moderne features dit moederbord een must.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags: