abonneren

nForce 650i Ultra

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Als er één duidelijke trend is bij moederborden, dan is het om het bord zo vol mogelijk te stoppen met componenten en electronica. Zo niet EVGA: de nForce 650i is het meest lege moederbord dat we in lange tijd hebben mogen aanschouwen.

Dat een 'clean' moederbord niet meteen betekent dat er flink op mogelijkheden bespaard wordt, wordt door de EVGA nForce 650i Ultra bewezen. Zo is er een pci-express*16-slot, twee pci-express*1-sloten en drie pci-sloten. Verder zien we vier sata2.0-poorten, hd-audio en vier usb2.0-poorten (met headers voor nog eens vier usb-poorten) op het bord terug. Hoewel dit geen indrukwekkende lijst is, voldoet het moederbord aan de meeste behoeften. Alleen firewire-adepten zullen op zoek moeten gaan naar een ander model: deze aansluiting zult u tevergeefs zoeken.

De 650i Ultra-chipset is het kleine broertje van de nForce 680i Ultra. De twee meest in het oog springende beperkingen zijn het gebrek aan sli en de magere overklokmogelijkheden -- vooral op het instellen van voltages is ernstig beknibbeld. De 650i Ultra is dus zeker niet bedoeld voor gamers die het maximale uit hun pc willen halen, maar voor een moederbord onder de € 100 verwachten we dit ook niet. Het moederbord is dankzij de uitgekiende nForce-chipset vooral stabiel. Ook qua prestaties is de 650i weinig opzienbarend. Het bord houdt zich prima staande tegenover de concurrentie, maar laat nergens uitschieters zien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Stabiel moederbord
  • Goedkoop
  • Mist bepaalde mogelijkheden voor overklokken
  • Geen firewire en sli
Wie op zoek is naar een goedkoop maar oerdegelijk moederbord en niet veel geeft om sli-gamen en overklokken zit prima bij de 650i Ultra van EVGA. Mensen die nét wat meer van hun systeem eisen kunnen beter uitwijken naar moederborden met een 680i LT SLI-chipset.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags: