abonneren

M2 Crosshair

De Asus M2 Crosshair overtuigt door zijn prestaties en uitrusting. De meegeleverde dvd- en fotosoftware zijn optimaal op thuisgebruikers én op het moederbord afgestemd.

Het M2 Crosshair-moederbord zet uitstekende prestaties neer in onze testen. Dat komt door de snelle nVidia nForce 590 SLI-chipset en de uitgebreide uitrusting. Het moederbord is geschikt voor dual-graphics en biedt op de tweede pci-express*16-poort ook de volledige 16 lanes. Dat is mogelijk dankzij de geavanceerde MCP55XE Southbridge. Er zijn zes interne sata2-poorten aanwezig om evenzoveel harde schijven op aan te kunnen sluiten, twee sata2-poorten bevinden zich aan de achterzijde van het moederbord voor het aansluiten van externe apparatuur. Het moederbord ondersteunt raid-levels 0, 1 en 5.
Om de drivers en software te installeren is een dvd-drive nodig. Het moederbord valt niet op in onze tests. De geluidsproductie van de cpu-cooler blijft bij volledige belasting op een aangenaam niveau draaien. Het bios biedt veel mogelijkheden ter optimalisatie en tot overklokken. Alle voltages en frequenties zijn in kleine stapjes aan te passen. Een minidisplay in de i/o-plate van het moederbord laat de huidige status van het moederbord zien. Zeven blauwe smd-leds maken een computer met Asus M2 Crosshair-moederbord zelfs in uitgeschakelde toestand tot een mooie blikvanger. U moet dan wel over een pc-kast met zijvenster beschikken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede overklokprestaties
  • Veel functionaliteit
  • Extern display
  • Geen seriële en parallelle poort
Een zeer snel en uitstekend uitgerust moederbord waarvan de meegeleverde software goed te gebruiken is. Voor mensen die meer uit hun computer willen halen is dit moederbord een prima keus.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie