abonneren

Gigabyte P67A-UD3

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De UD3 is een 'instappertje' van Gigabyte. Dit moederbord met P67-chipset is echter behoorlijk compleet!

De P67A-UD3 biedt een tweetal pci-express X16-slots, een drietal X1-slots en twee pci-slots. Beide X16-slots zijn mechanisch voorzien van 16 lanes, maar de tweede schakelt terug naar vier lanes als deze bezet is. Plaats je een uitbreidingskaart in één van de X1-slots, dan schakelt het tweede X16-slot terug naar één datalijn. Dit heeft natuurlijk te maken met de bandbreedte van Sandy Bridge. Echter, wat we vreemd vinden, is dat Gigabyte niet gekozen heeft voor 2 x 8 lanes, want dat maakt de chipset ook mogelijk.
Verder treffen we acht usb-poorten en twee usb 3.0-poorten aan op het io-paneel. Op het moederbord zien we een tweetal (witte) sata-3 poorten en een viertal Sata 2-poortjes. Bij een Crossfire-opstelling met dual-slot kaarten zouden twee van de poortjes in de weg kunnen zitten overigens. Een gekantelde sata-stekker zou een oplossing kunnen zijn.
Wij hebben bij het benchmarken van dit moederbord gebruik gemaakt van de i7 2600K en een XFX HD5970. We plaatsen nog 4GB Kingston HyperX 2000 C8-geheugen erbij wat we volgens de Intel-norm instellen op 1333 MHz, C7. Een Velociraptor verzorgt de opslag van data.
We zien keurige scores op het scherm 3DMark Vantage rondt de UD3 af met 25.852 punten. De cpu-score van 23.494 punten is bijzonder goed. PCMark Vantage is zo gebeurt. De score: 12815 punten. En dat zonder ssd! Niet verwonderlijk zien we een erg goede score bij Cinebench R10 - 23200 punten - en R11.5: 6,88. Keurig allemaal!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer schappelijk geprijsd
  • Ruim compleet genoeg
  • Vlot
  • Vreemde verdeling van pci-express bandbreedte bij crossfire
We vinden dit model van Gigabyte een prima deal. Voor €139 haalt u een prima moederbord in handen dat perfect presteert en uitbreiding goed mogelijk maakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Laatste reactie