abonneren

Gigabyte H67MA-UD2H

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De micro-ATX H67MA-UD2H is met een prijs van gemiddeld €129 zonder twijfel interessant voor wie een superstille werk-pc wil maken, zonder heel veel geld kwijt te zijn.

Opvallend aan dit moederbord is de aanwezigheid van twee pci-express X16-slots en twee X1-slots. We treffen geen ouderwets pci-slot meer aan. Gigabyte heeft er ook voor gekozen een hele rits aan onboard-usb connectors toe te voegen. We zien er maar liefst vijf! Op het io-paneel treffen we vier usb 2.0 poorten aan en twee usb 3.0 aansluitingen. Gigabyte heeft als enigen in deze test voor het aansluiten van een monitor zowel een vga-connector, als dvi, hdmi en zelfs displayport. Over compatibiliteit gesproken.
Voor de gebruikers van rappe ssd’s zien we een tweetal sata 3 aansluitingen. Daarnaast vinden we nog drie sata 2-poortjes. De zesde poort is achterop aangebracht als e-sata. Raid is mogelijk, maar natuurlijk niet tussen sata 3 en sata 2.
Dat het geen overklok-moederbord is, verraadt de 4-pins voeding voor de cpu. Overigens is de voltageregeling rondom de cpu wel gekoeld.
Het moederbord scoort prima in onze tests. We zien een PCMark Vantage-score van 11303 en een CPU-score in 3DMark 2006 van 5954. Cinebench 10 rondt dit systeem af met 20266 met een i5 2500K. Cinebench 11,5 laat een score zien van 5,4. Prima op niveau van het Intel-referentiebord. Echter, deze creatie van Gigabyte is wel een stuk uitgebreider en dat maakt het een prima koop!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Vlot
  • Erg compleet
  • Betaalbaar
  • Vreemde verdeling van pci-express datalijnen
Gigabyte heeft een erg leuk moederbord in handen met de UD2H. Dit H67-moederbord is zeer compleet en ook nog uitbreidbaar. En dat voor een bedrag van ongeveer 120 euro. Zeker een aanrader voor wie een htpc of werk-pc wil maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Laatste reactie