abonneren

GA-965P-DQ6

Denkt u dat Asus met indrukwekkende koeloplossingen komt? Neem dan eens een kijkje naar de € 219 kostende Gigabyte GA-965P-DQ6.

Een 12-fase-spanningsregeling zorgt voor een uiterst stabiele werking van het moederbord met P965-chipset, vooral wanneer het systeem wordt overgeklokt en de cpu meer prestaties levert. Helaas heeft de hoeveelheid condensatoren die voor de spanningsregeling gebruikt wordt ook zijn invloed op het energieverbruik, dat hierdoor een aantal watt hoger ligt. De heatpipe-koeler wordt bevestigd aan een koellichaam aan de onderzijde van het moederbord. Dit betekent dat het niet mogelijk is om processorkoelers met een eigen backplate te installeren. Qua prestaties verslaat de GA-965P-DQ6 het Asus-moederbord. Hebt u geen behoefte aan een ingebouwde 802.11g-adapter, dan is dit bord een even goede keuze als de P5B.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Topprestaties
  • Stabiele spanningsverzorging
  • Beperkte keuze van processorkoelers
De GA-965P-DQ6 van Gigabyte is goed uitgerust en zet snelle prestaties neer. Jammer dat de Asus P5B met zijn meegeleverde wifi-kaart nét wat meer waar voor zijn geld biedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Laatste reactie