abonneren

DP55KG

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Intel levert ons de DP55KG, in vergelijking met de rest van de modellen een vrij kaal moederbord. Toch is de prijs aan de hoge kant: € 195, een tientje meer dan de Asus P7P55D EVO die sneller is en significant meer extra’s biedt.

We zien één pci-express*16-slot, een pci-e*8-slot, een pci-e*4-slot en een pci-e*1-slot. Tevens heeft Intel nog een ‘ouderwets’ pci-slot aangebracht. Handig zijn de acht sata-poorten. Verder zien we nog de nodige onboard usb-connectors, acht usb-aansluitingen aan de achterzijde, audio en een power e-sata aansluiting.
Het bord scoort – zeker gezien zijn adviesprijs – ondermaats. Behalve de hoge geheugenscores in Everest en de indrukwekkende Super Pi-score zien we tegenvallende resultaten. Dit is mede te wijten aan het feit dat we onze geheugenset niet op 1600 MHz kunnen draaien. Niet gek, aangezien de Core i5 dit niet officieel ondersteunt, maar toch. Wellicht kan een bios-update dit verhelpen.
Overigens is het bios traag en onoverzichtelijk. Wij kennen inmiddels wel de weg in een Intel-bios, maar lekker werkt het niet. Tevens blijkt overklokken lastig met dit model. We komen niet hoger dan een baseclock van 190 MHz, waardoor we op 3,8 GHz (20 x 190) blijven hangen met onze Core i5 750.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede geheugenprestaties
  • Karige layout
  • Lastig en traag bios
  • Scoort matig in de benchmarks
Intel zet met de DP55kG een duur bord in de markt dat eigenlijk niet meer biedt dan de veel goedkopere concurrenten. Kijk bijvoorbeeld naar de Asrock P55 Extreme of de Gigabyte P55 UD4. Beide concurrenten bieden veel meer prestatie voor minder geld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags: