abonneren

Crosshair IV Formula

Asus is één van de merken waar je niet omheen kunt als je extreem wilt overklokken. De ROG-serie - Republic of Gamers - is uitermate geschikt voor het betere tweakwerk. Asus besteed bij deze serie namelijk veel aandacht aan allerlei handigheidjes waarmee je de cpu-snelheid behoorlijk kunt opschroeven. Wij gaan kijken hoever!

Deze keer geen extreem duur high-end bord in de ROG-serie, maar een relatief betaalbaar model met héél veel mogelijkheden. De Crosshair IV kost ongeveer € 200. Net als bij de Maximus oogt het bord erg goed dankzij het ROG-thema. We treffen vier grote pci-express-slots aan, waarvan drie X16 (bij triple crossfire X16, X8, X8) en één X4. Ook Asus heeft usb3.0 en sata3 aangebracht op het moederbord. Dat mag natuurlijk ook wel voor deze prijs.
Op standaardsnelheid draait het moederbord prima. De Asus is wellicht de traagste in Cinebench, maar wel de snelste in 3DMark. Als we het bios induiken – vergelijkbaar met die van de Maximus, uitstekend dus – en gaan overklokken, zien we wat dit platform écht kan. We halen met behulp van 1,54 volt maar liefst 4310 MHz uit de AMD 1055T! Dit is goed terug te zien in de scores: we zien een winst van 25,7%. Met name Cinebench heeft veel baat bij de extra megahertzen. De Maximus is wederom een prima staaltje werk van Asus. Het moederbord is een lust om mee te werken dankzij het uitgebreide bios, de goede koeling en de grote stabiliteit bij hoge htt-snelheden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Overklokt bijzonder goed
  • Goede koeling
  • Fijn bios
  • Op standaardsnelheid niet de snelste
Asus zet met de Crosshair IV een prachtig bord in de markt. En hij is zelfs te betalen! Kortom: wie wil gaan overklokken met AMD, doet een goede koop aan dit 890FX-bord.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie