abonneren

AW9D-MAX

Over het oppervlak van het Abit AW9D-MAX-moederbord kronkelen twee heatpipes via de chipset naar een groot koellichaam dat zich in de luchtstroom van de processorkoeler bevindt.

Het koellichaam zit op de plek waar we normaal gesproken de aansluitstekkers voor audio terugvinden. Deze audiopoorten vinden we dan weer terug op een aparte insteekkaart, die is meegeleverd. De aparte koeling biedt niet alleen voordelen bij het overklokken van de processor, maar zorgt er ook voor dat de cpu- en chassiskoelers langzamer kunnen draaien en zo minder lawaai maken. Zeer praktisch is de meegeleverde OC-Guru-software, waarmee de klokfrequentie van de processor (via de fsb) en de draaisnelheid van de processorkoeler te regelen zijn. Profielen kunnen met de software gekoppeld worden aan het opstarten van programma’s. Voor het draaien van een ATI Crossfire-setup is dit 975X-moederbord beter geschikt dan de P965-moederborden in de test. Eén klein nadeel is dat het enige pci-slot op het moederbord door een tweede grafische kaart geblokkeerd wordt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Audio op insteekkaart
  • Speciaal koelmechanisme
  • Overkloksoftware
  • Onhandige plaatsing pci-slot
Dit Abit-moederbord met Intel 975X-chipset en geraffineerde overkloksoftware is eerste keus voor gamers die Crossfire willen gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie