abonneren

890FXA-GD70

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
We kennen de 790FX van MSI maar al te goed: het is lang ons referentiemoederbord geweest vanwege de uitstekende overklokcapaciteit en rijke uitrusting. We hebben dan ook vrij hoge verwachtingen van de opvolger van dit moederbord.

Gelukkig maakt MSI onze verwachtingen waar: het bios is prettig, de layout is goed en het bord oogt prachtig. En hoewel het moederbord op standaardsnelheid vreemd genoeg een slechte 3DMark-score neerzet, presteert het uitstekend als we gaan overklokken. De 890FXA-GD70 komt in de overkloktest van PCM-10 2010 perfect mee met de grote concurrent Asus. Weliswaar haalt hij met onze AMD 1055T (hexacore) 4300 MHz nét niet de snelheid van de Asus, maar het verschil is verwaarloosbaar. We zien aan het einde van onze test met de AMD 1055T een overklokwinst van 25,3%, wat netjes is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prettig bios
  • Goede cpu-voeding
  • Overklokt goed
  • Grafische prestaties op standaardsnelheid
Deze MSI bewijst wederom dat MSI het goed doet. De moederborden overklokken goed, beschikken over een prettige layout en zijn ook nog betaalbaar. Kortom: 'premium pick' voor de fanatieke gebruikers!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Moederborden

Tags:

Laatste reactie