abonneren

Zen X-Fi

De nieuwste Creative Zen is nu getooid met de aanduiding X-Fi dat staat voor een direct via een afzonderlijke toets te benaderen geluids-verbeteraar.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het X-Fi filter legt een soft laagje over de muziek die er voor zorgt dat de details verloren gaan. Je moet er van houden wij prefereren een goede opname met een natuurgetrouwe weergave en dan kun je de X-Fi functie net als de equalizer beter uitlaten. Wij vinden het geluid via de goede in-ear headset zeer goed. Wel met wat weinig laag en een beetje veel hoog. Het gebruik de van 6 toetsen uitgeruste menubediening is niet altijd even handig en zeker niet intuïtief te noemen. De al genoemde X-Fi toets zou beter als sneltoets naar het hoofdmenu gebruikt kunnen worden. Ook de equalizer is moeizaam te bereiken via de instellingen.

De speler is behoorlijk compleet met sdhc-kaartlezer en ingebouwde speaker. De ook aanwezige fm-radio stelt wat teleur met een matige ontvangst maar wel goede geluidskwaliteit. Er is een soort dumpfunctie voor het overzetten van foto’s van de sd-kaart naar het interne geheugen. De meeleverde software zorgt voor muziekbeheer en videoconversie. Opvallend is dat de software verwijst naar de Amazon webshop die alleen voor inwoners van de VS werkt.
Er is ook een uitvoering met ingebouwde Wi-Fi.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geluidskwaliteit
  • bediening
  • radioontvangst
Een fraaie muziekspeler met een uitstekende geluidskwaliteit maar met een onhandige bediening.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: