abonneren

YP-P2JCB

Het grote 3-inch scherm van deze Samsung speler is in breedbeeldformaat met een goede beeldkwaliteit in handig voor video.

Opvallend is de bediening met een fraai en redelijk intuïtief touchpaneel. Als je er aan gewend bent werkt dat prima, zeker ook door de aanwezige losse volume- en pauzeknop. De speler is voorzien van bluetooth voor het gebruik van draadloze speakers of een bluetooth headset. Wij zijn echter niet onder de indruk van de geluidskwaliteit die via bluetooth kan worden bereikt wat een gevolg is van de beperkte bandbreedte en de noodzakelijke hoge compressie waar vooral de hoge tonen hoorbaar onder lijden. Daar staat tegenover dat het voor mobiel gebruik wel erg handig is en als je druk in beweging bent hoor je het verschil waarschijnlijk toch niet.

Naast de radio met een matige ontvangst, heef de speler veel extra functionaliteit. De bijbehorende sofware wordt direct na installatie vervangen door een upgrade naar EmoDio software een complete mediaplayer met videoconversie functionaliteit. Ook hier werkt dat niet vlekkeloos. Sommige videoconversies crashen en ook albumart krijgen we via dit programma niet op de speler. Met de Windows mediaplayer lukt dat laatste uiteindelijk wel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Breedbeeld
  • bluetooth
  • mogelijkheden
  • software
Een mooie speler met een mooie aanraakschermbediening en goede kwaliteit beeld als geluid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: