abonneren

YP-K3J

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het eerste wat we denken als we hem uit de verpakking halen is ‘Nano’. Het design heeft erg veel weg van het oude model van de iPod Nano. Daar is niets mis mee, want het design is plat, strak, licht en glimt mooi.

De speler heet de YP-K3J; niet een hippe naam waarmee je de markt verovert. De YP-K3J zal het dus echt van zijn kwaliteit moeten hebben. En dat heeft die! Het geluid wat deze speler produceert klinkt geweldig. Ook de bastonen zijn zuiver.

Samsung heeft dan ook een goede kwaliteit oordopjes meegeleverd waardoor het geluid intact blijft. Wel jammer is dat de oortjes wat aan de grote kant zijn en totaal niet flexibel. Mensen met kleine oren zullen dus pijnlijk moeten proppen. Behalve muziek afspelen heeft de YP-K3J ook een prima ingebouwde FM-radio en kan hij foto’s tonen op zijn kleurenscherm. De speler is bijzonder gebruiksvriendelijk en iedereen met een beetje gadgetervaring redt zich prima zonder handleiding.

Muziek op de speler zetten kan gemakkelijk via de Windows Verkenner aangezien hij het MTP protocol ondersteunt wat vanaf Windows Mediaplayer 10 op XP aanwezig is. Muziek is ook over te zetten via de Samsung Media Studio software. Deze is net zo gebruiksvriendelijk als het apparaat zelf en heeft vele mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met iTunes. We raden u aan foto’s via de Media Studio op de speler te zetten aangezien deze de foto’s automatisch converteert naar jpg en ze op maat maakt voor het schermpje van de YP-K3J. Dat is ook eigenlijk het enige minpunt van deze speler. Hij ondersteunt alleen het mp3 en jpg formaat. Geen wma (met en zonder drm) of andere formaten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima geluidskwaliteit
  • Mooi strak design
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Ingebouwde FM radio
  • Plug and Play
  • Alleen MP3 en JPG ondersteuning
  • Oorpluggen zijn wat groot
Voor wie een strakke mooie mp3 speler wilt hebben tegen niet al te veel geld is de Samsung YP-K3J een aanrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Laatste reactie