abonneren

Vidi MP470

De mp3-speler is er al veertien jaar. Producent Audio Highway introduceerde in 1996 de eerste commerciële speler. Anno 2010 loopt iedere muziekliefhebber met een spelertje rond en is de keuze enorm. Sweex waagt een poging met de Vidi-serie in alle kleuren van de regenboog.

De Vidi 4GB heeft veel weg van de iPod Nano. En dat is een compliment, want de Vidi ziet er keurig uit. Ook als we hem in de hand houden zijn we licht verrast. Er is weinig mis met het spelertje. Totdat we het koptelefoontje uitpakken. Wat een plastic onding is dat zeg! Er zitten geen kussentjes op de hard plastic dopjes. En dat zorgt er niet alleen voor dat ze uit de oren vallen, maar het zitcomfort is ook dramatisch. Om over de geluidskwaliteit maar te zwijgen.

Als we de speler aanzetten met het schuifknopje aan de bovenzijde, verwelkomt de speler ons met een op het eerste gezicht prima menu. We zien: muziek, film, opname, afspelen van opnames, foto's, setup, e-book en tools. Genoeg keuze. Als we echter door de lijst willen scrollen, verrast Sweex ons. We moeten op respectievelijk rechts en links drukken om naar beneden en naar boven te gaan. Dat is even wennen. Ook blijkt elke toets een tweede functie te hebben door lang te drukken. Kortom: navigatie door de sweex mist elke vorm van logica.

Muziek op de Vidi zetten is een fluitje van een cent. De speler wordt gewoon herkent als usb-schijf. Sweex heeft geen mappenstructuur aangebracht, dus alle media komt op één hoop op de 4GB flashcard. Helaas filtert de Vidi niet. Dus als we een foto willen bekijken, zien we ook de mp3-mappen en zelfs de bestanden.

Met de meegeleverde koptelefoon is de geluidskwaliteit slecht. Ook met flac- en ogg-bestanden. Met een fatsoenlijk paar dopjes, is het netjes, al horen we wel interferentie van de interne chipjes tijdens navigeren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Speelt veel formaten
  • Goedkoop
  • Dramatische menustructuur
  • Zeer slechte hoofdtelefoon
  • Geen mappenstructuur
De Vidi van Sweex weet op heel weinig fronten indruk te maken. Eigenlijk is het enige voordeel de prijs en de formaatondersteuning. Maar ja: wat heb je aan een brede formaatondersteuning als de geluidskwaliteit slecht is en de menustructuur zo ondoorzichtig is dat je niet eens tot afspelen komt?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: