abonneren

Vibe 360

Liefhebbers van dunne mp3-spelers konden tot nu toe eigenlijk alleen bij de iPod nano terecht. Packard Bell's Vibe 360 is slechts anderhalve millimeter dikker dan de nano en zeker niet veel lelijker. De Vibe 360 heeft het naast zijn looks ook van zijn mogelijkheden: zo zijn foto en video geen probleem voor deze dunne allesvreter.

Packard Bell staat niet bekend om de meest spannende mp3-spelers, maar de prijs/kwaliteitsverhouding is altijd in orde en slechte spelers hebben we nog niet gezien van dit bedrijf. De Vibe 360 is voor Packard Bell een flinke sprong vooruit qua design: de speler is één van de mooiste apparaatjes die we sinds de iPod nano in onze handen hebben mogen houden.

Waar de meeste Apple-concurrenten zoals Creative en Sandisk wanhopig proberen het clickwheel te kopiëren, over het algemeen met tegenvallend resultaat, kiest Packard Bell voor een geheel andere oplossing. Het toetsenpad is gemaakt van geborstelde aluminium en biedt verzonken toetsen. Een vierwegstoets dient voor navigatie, volumeregeling en het skippen van nummers en in het midden bevindt zich de OK-knop. Daarnaast zijn er vlak onder het display nog twee dunne extra knoppen te vinden, één voor het terugspringen in menu's en een play-knop. De toetsen vergen wat gewenning in het begin, maar werken daarna heerlijk. Hoewel aanraakgevoelige toetsen nog prettiger zouden zijn, zorgt het goed afgestelde drukpunt niet voor enige hinder.

De Vibe 360 kan naast de meest voorkomende muziekformaten (wav, wma, mp3) ook foto's en videofilmpjes afspelen. Voor de conversie hiervan wordt speciale software meegeleverd. Verwacht niet teveel van de beeldkwaliteit: het scherm is minder scherp dan dat van Apple en leent zich niet goed voor foto's en video. Video wordt sowieso alleen afgespeeld in het onhandige MJPEG-formaat en dan ook nog eens hortend en stotend. Meer dan 'voor de leuk' moeten deze functies dus niet gezien worden. Wat wél vernieuwend is, is de mogelijkheid songteksten af te spelen. Op het internet zijn lyrics te vinden in lrc-formaat. Deze kunnen tegelijkertijd met de muziek worden afgespeeld. Erg grappig om te zien, maar we betwijfelen of de functie veel gebruikt gaat worden.

De Packard Bell Vibe 360 lijkt dus in veel opzichten te voldoen. Vooral de mogelijkheid de speler als externe schijf te benaderen en zo mp3-bestanden erop te zetten is fijn. Helaas blijkt na het vullen van de speler al snel de grootste tekortkoming van deze speler: alle muziekbestanden worden op alfabetische volgorde geschikt. Een cd fatsoenlijk beluisteren is er zo niet bij. Wat we ook doen aan de id3-tags en bestandsnamen, de Vibe 360 blijft koppig alle tracks op tracknaam sorteren. En dit is wat ons betreft onvergeeflijk. Als Packard Bell voor dit probleem een update weet uit te brengen waardoor de speler wèl de id3-tags respecteert dan willen we deze speler met een gerust hart een ruime voldoende geven, maar tot die tijd moet de Vibe 360 het met een onvoldoende doen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooi, dun design
  • fijne navigatietoetsen
  • songteksten
  • houdt zich niet aan muzieknummering
De Packard Bell Vibe 360 heeft alles in zich om geduchte concurrent van de iPod nano te zijn. De speler is mooi, dun en kan méér dan zijn Apple-broertje. Hoewel foto, video en songteksten in de praktijk niet héél veel meerwaarde geven, betaalt u er niets extra voor. Integendeel: de Vibe 360 is goedkoper dan de nano. In dat licht is het jammer dat door één ontwerpfoutje de speler nagenoeg onbruikbaar is. Zolang Packard Bell het probleem met de muzieknummering niet oplost kunnen we de speler niet aanraden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord