abonneren

Vibe 300

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De spelers in deze categorie zijn niet primair bedoeld voor video – sterker nog, langere tijd video kijken is niet echt aan te raden, gezien de kleine diameter en lage resolutie van het scherm. Desondanks: de fun-factor kan hoog zijn en wie alleen zo nu en dan korte clips wil kijken zit in deze categorie niet slecht.

De deelnemers zijn de Cowon iAudio U3, iAudio X5 en X5L, de U10 van iRiver, Packard Bells Vibe 300 en Vibe 500 en de Samsung YH-J70. Alle spelers hebben een vrij klein scherm, over het algemeen 1.8 inch (de iRiver U10 zit op 2.2 inch en de iAudio U3 slechts op 1.1 inch). Ook van de resolutie moet u niet te veel verwachten: afgezien van de U10 met 320 x 240 hebben de deelnemers een resolutie van 160 x 128. Toch kunt u hier films op kijken: zelfs op het kleine schermpje van de iAudio U3 is onze testfilm goed te volgen, mits u niet teveel detaillering verwacht. Dat komt deels door de goede lichtopbrengst en dito kijkhoek. Ook de iRiver U10 scoort goed. De schermen van de X5/L, de Vibes en de Samsung scoren minder, omdat ze minder helder zijn of een slechtere kijkhoek hebben.
Het voordeel van een klein scherm is het lage energieverbruik en dat zien we terug bij de batterijduur. Packard Bell zit met zijn vier uur aan de onderkant, maar dergelijke waarden zijn al heel netjes bij de échte videospelers. Samsung en iAudio laten zien dat bijna tien uur film kijken mogelijk moet zijn.
Op geen enkele speler in deze categorie kunt u uw divx-films rechtstreeks gebruiken. U zult de films eerst moeten hercoderen. Bij de spelers van iAudio, iRiver en Samsung is dit geen probleem; de software doet wat het moet doen. Helaas kunnen we dat van Packard Bell niet zeggen; conversiesoftware is nergens te bekennen, pas na veel zoeken vinden we een 122-MB grote download op de website. Helaas blijkt ook hiermee de conversie niet goed te verlopen: onze 700-MB grote testfilm wordt uiteindelijk 5 GB groot en het geluidsspoor is defect.
Van alle spelers in deze categorie bevallen de twee kleinste ons het beste. De YH-J70 van Samsung heeft een grote harde schijf, prima software en films zijn goed te kijken op het redelijke scherm. Daarnaast heeft de speler een fm-tuner, usb on-the-go en opnamefuncties. Wie toch liever iets kleiners heeft, moet zeker kijken naar de iRiver U10. Deze heeft een speciaal navigatiemechanisme dat innovatief én praktisch is. We zien dat graag bij meer spelers terug. De fantastische bediening, het fraaie design en de prima kijkhoek maken de U10 de beste keus voor wie een hippe mp3-speler wil waarmee óók filmpjes bekeken kunnen worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Cardreader.
  • Trage interface.
  • Matig scherm.
  • Slechte software.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: