abonneren

Sansa View

De populariteit van de Sandisk e200-serie was niet in het minst te wijten aan de enorm effectieve prijsstrategie waardoor Sandisk de concurrentie flink de loef wist af te steken. Deze trend wordt doorgezet met de Sansa View.

De nieuwe Sansa View wordt geleverd in capaciteit van 8 GB (€ 200) en 16 GB (€ 220). De speler is wat groter dan zijn voorganger, maar biedt nu wel een 2.4-inch display voor het weergeven van foto's en videobestanden. Ook is er een ingebouwd micro-sd-slot waardoor de capaciteit verder uitgebreid kan worden. De rest van de speler is nogal basic. Er wordt een redelijk aantal audio- en videoformaten ondersteund, alhoewel we bij videobestanden toch vaak moeten terugvallen op de meegeleverde Sandisk media converter software -- zelfs wanneer het videobestand aan de specificaties van de speler voldoet.

De kwaliteit van de Sansa View als videospeler is redelijk, niet geweldig. Het display is niet erg levendig maar levert wel scherpe beelden. We vragen ons wel af of u een speler met een dergelijk klein scherm moet gebruiken om langere films te kijken, maar die vraag stellen wij ons ook bij de iPod nano.

Het afspelen van muziek geeft ons eveneens een middle-of-the-road-ervaring. Er zijn een handjevol equalizerinstellingen evenals een vrije instelling, maar we worden niet overtuigd van de geluidskwaliteit, die wat aan helderheid lijkt te missen -- zelfs wanneer we de goedkope oortjes vervangen door een goede koptelefoon. Onder de extra mogelijkheden vallen een fm-radio met automatische tuner en een voice recorder. De accuduur wordt door Sandisk op 35 uur gesteld voor muziek, bij het afspelen van video moet de speler 7 uur meegaan. Dat is meer dan bij de meeste concurrenten en mag met recht indrukwekkend genoemd worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Veel waar voor uw geld
  • Micro-sd-slot
  • Fm-radio
  • Eenvoudig design
  • Wat plompe behuizing
De Sansa View mag dan wel geen uitstekende speler zijn -- noch in uiterlijk, noch in prestaties -- met zijn lage prijs en lange accuduur zal de speler zeker weer een succesverhaal voor Sandisk worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: