abonneren

Sansa Shaker

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Niet alle mp3-spelers hoeven er stoer en hi-tech uit te zien, bewijst Sandisk. Met de Sansa Shaker hebben ze namelijk een mp3-speler die speciaal op kinderen wordt gericht.

De Sansa Shaker is verkrijgbaar in twee kleuren, roze en blauw, waarmee al meteen duidelijk is op welke doelgroep deze mp3-speler gericht wordt: kinderen vanaf een jaar of acht. De speler is fors uitgevallen en heeft een zandloperachtige constructie. Niet alleen het uiterlijk is gericht op kinderen, ook de bedieningswijze is anders dan die van de volwassen concurrentie. Sandisk heeft de Shaker voorzien van twee draaibare ringen om het apparaat te bedienen. De bovenste ring bedient het volume, de onderste kan gebruikt worden om tussen muzieknummers te kiezen. Verder is er nog een play-pause-knop, maar daarmee houdt het ook op. Eenvoud, dus.

Interessant voor de jeugd is dat de Shaker voorzien is van een geïntegreerde speaker, die een redelijk geluid weet voort te brengen. Handig voor in de speelkamer of op het speelplein, al moet u geen wonderen verwachten van de geluidskwaliteit. Even handig zijn de twee koptelefoonaansluitingen, zodat uw kind de muziek ook kan laten horen aan een vriendje of vriendinnetje. Het geluidsvolume is gelimiteerd, dus u hoeft zich weinig zorgen te maken over mogelijke gehoorbeschadiging. Waaraan ook valt af te zien dat de Shaker bedoeld is voor de jeugd, is de aparte manier om muziek te shufflen: druk de play/pause-knop in en schud met de speler om naar een ander nummer te springen. Hoewel sommige mobieltjes inmiddels ook met deze functionaliteit schermen, blijft het een leuke manier om een apparaat te bedienen.

De Sansa Shaker heeft geen ingebouwd geheugen, maar maakt gebruik van goedkope sd-kaartjes. De meegeleverde 512 MB-kaart kan al redelijk wat muziek herbergen, wie meer ruimte wil kan kaartjes tot 2 GB gebruiken. Het kaartje hoeft niet verwijderd te worden: Sandisk heeft de Shaker van een usb-poort voorzien waarmee de mp3-speler als externe drive herkend wordt. Gelukkig maar, want het verwijderen van de klep waar de AAA-batterij en de sd-kaart zich achter verschuilen heeft nogal wat voeten in aarde en is zéker geen handeling die kinderen makkelijk uit kunnen voeren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Speels ontwerp
  • Leuke bedieningselementen
  • Speaker én twee koptelefoonuitgangen
  • Vervelende batterijklep
  • Speelt alleen mp3-bestanden
De Sandisk Sansa Shaker is een leuk apparaat om kinderen vertrouwd te maken met digitale muziek en mp3-spelers. De Shaker ziet er frivool uit en kent een aantal leuke, speciale bedieningsmogelijkheden. Ook is het fijn dat Sandisk gedacht heeft aan een tweede koptelefoonuitgang. Verwacht geen wonderen van de geluidskwaliteit van de meegeleverde oortjes, maar voor een eerste mp3-speler voldoet de Shaker aan alle verwachtingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: