abonneren

Sansa e270

Sandisk gaat de confrontatie met Apple aan. Door flink wat marketinggeweld, een ruime voorraad aan mp3-spelers en vooral door prijsvechten hoopt het marktaandeel van de iPod af te snoepen. De Sansa e270 vecht in de voorhoede met zijn 6 GB geheugen en nano-achtige uitstraling.

Het eerste dat opvalt aan de Sansa e270 is dat er goed gekeken is naar de nano. Zo heeft de Sansa vrijwel hetzelfde formaat, zij het een stuk dikker, en is er een imitatie van Apple's clickwheel gemaakt.

Deze draaibare ring is een leuke vonst, maar werkt in de praktijk niet altijd even handig. Zo draait hij nogal stug en is het door de ring wat lastig om de naastgelegen knoppen te bedienen. Zeker wanneer we kijken naar Packard Bell's Vibe 360 zijn we van mening dat hier een elegantere oplossing voor gevonden had kunnen worden.

De Sansa e270 blinkt niet zozeer uit in features; zo is er geen tekstreader, alarm of line-in aanwezig. Echt missen doen we dit niet, want de e270 is gewoon goed in wat hij wel doet: muziek afspelen. Films en foto's vormen daarbij een leuk extraatje, maar verwacht er niet teveel van, daarvoor is het 1,8" scherm gewoon te klein.

Muziek wordt netjes aan de hand van id3-tags in een database verwerkt en valt in een paar klikken te selecteren. De menustructuur is intuitief en het afspelen gaat ook na het uit- en weer inschakelen van de speler door. Erg fijn. Sandisk levert de e200-lijn in smaken van 2 tot 8 GB, daarnaast is er ook voorzien in een micro-sd-slot voor uitbreiding met maximaal 2 GB extra geheugen.

In het gebruik bewijst de Sansa e270 zich als een degelijke, robuuste speler die voor muziekgebruik zeker niet onderdoet voor de iPod nano. Helaas gooit één puntje van de Sansa roet in het eten. De speler is voorzien van avls (automatic volume limiting system) waardoor het volume begrensd is. In onze ogen staat de avls te strak afgesteld, en we kunnen ook nergens vinden hoe we avls uit kunnen schakelen. Dat maakt de Sansa e270 vooral in lawaaige omgevingen ronduit ongeschikt. Jammer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • intuitief menu
  • uitbreiding met micro-sd
  • navigatiering vereist gewenning
  • avls niet uit te zetten
De Sandisk Sansa e270 is een goede poging om iPod's nano van de troon te stoten, maar we betwijfelen of het gaat lukken. De speler is niet dun genoeg en de navigatiering niet erg praktisch in het gebruik. Toch is het vooral het vervelende volumelimiet dat de speler in de middenmoot trekt. Hopelijk biedt een firmware-update uitkomst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: