abonneren

Sansa Clip+

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sandisk is al 21 jaar actief op de geheugenmarkt. De uitvinder van flashgeheugen heeft nog steeds de nummer één positie in handen als het gaat om verkoop van sd- en compactflash geheugen. Echter, ze willen ook dolgraag een noemenswaardig aandeel in de mp3-speler markt. De nieuwe Sansa Clip+ moet een handje helpen.

De Sansa Clip+ is de opvolger van de Clip. Sandisk heeft bij de overduidelijke facelift meer gedaan dan het veranderen van knopjes. Zo zien we dat het gewicht nu is blijven steken bij 25 gram. En dat terwijl de speler steviger aanvoelt. Tevens treffen we aan de zijkant aan de zijkant een sd-slot aan, wat een slimme verbetering is. Zo is de speler namelijk gemakkelijk te voorzien van extra geheugen. En dat is waar de ‘core business’ van Sandisk nu eenmaal om draait.

De menustructuur van de Clip+ is erg ‘straight forward’. De thuisknop brengt de gebruiker altijd naar het hoofdmenu waar vijf keuzes zijn: Muziek, Slot Radio, Radio, Spraak en Instellingen. Slot Radio is voor sommige gebruikers wellicht nieuw. Met slot Radio koopt de gebruiker 1000 nummers op een mini sd-kaartje. Het enige wat mogelijk is, is een nummer skippen. Terug kan niet. Uiteraard staan op het sd-kaartje diverse muziekgenres. Hoewel de luisteraar veel nieuwe muziek kan ontdekken, weten we niet of we van dit concept echt warm worden. Gelukkig is het geen verplichting gebruik te maken van Slot Radio.

De geluidskwaliteit van de Clip+ is uitstekend. Met name bij de lossless formaten als Flac, speelt de Clip+ de sterren van de hemel. Het is veel beter dan we hadden verwacht van een speler van €65. De meegeleverde hoofdtelefoon is uiteraard geen parel, maar dat is nooit het geval bij spelers in deze prijsklasse. Met een ander, fatsoenlijk setje, is het echt genieten. Opvallend is dat de speler niet heel hard kan. Nu vinden we dat eigenlijk een pluspunt, aangezien het gros van de mp3-spelers onmenselijk en onverantwoordelijk hard kunnen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Erg goed geluid
  • Extra mini sd-slot
  • Licht
  • Prettig menu
  • Bijgeleverde hoofdtelefoon kan beter
De Sansa Clip+ is een erg degelijke, goed klinkende mp3-speler met een heldere interface en voldoende functionaliteit. Het mini sd-slot maakt de speler erg interessant voor gebruikers die wellicht in een later stadium meer opslag wensen. Tevens is de tuner een prettig extraatje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: