abonneren

SA92000

Philips brengt al geruime tijd mp3-spelers uit onder de naam GoGear. Wij testen de GoGear SA9200.

Klein en fijn


De SA9200 heeft veel weg van de iPod Nano van Apple en probeert ook –zoals alle andere fabrikanten- de Nano te evenaren. De SA9200 is een bescheiden mp3-speler met afmetingen van slechts 0,7 x 4,5 x 8,7 cm (HxBxD). Met een gewicht van 47,5 gram is hij ook zeer licht te noemen. Voor het opslaan van muziek in de vorm van mp3- en wma-bestanden (ook drm) is er twee gigabyte beschikbaar. De SA9100, die er qua uiterlijk hetzelfde uitziet, heeft één gigabyte tot zijn beschikking.

Dunne kabeltjes en meer meegeleverd


Bijgeleverde oordopjes zijn natuurlijk van Philips. Gevaar voor kabelbreuk is er wel, want de bedrading van de dopjes is erg dun. Tevens is er een hoesje en een usb-kabel die ook als oplader dienst doet bijgesloten.

Het menu


De SA9200 wordt bediend door oplichtende aanraaktoetsen. Hierdoor kunt u snel en makkelijk door de menu's heen gaan. De SA9200 start snel op, en na het opstarten zijn er 3 pictogrammen zichtbaar: muziek, foto's en instellingen. Elk hebben hun eigen submenu’s waarmee verschillende instellingen veranderd kunnen worden. De leercurve van het menu is heel makkelijk. Onder de instellingen kunt u onder andere skins, helderheid, equalizers, datum en tijd en de sleep timer veranderen. Handig is dat alleen de bruikbare toetsen oplichten tijdens het gebruik van een menu.

Foto's, muziek en album art


De SA9200 kan naast muziek ook foto's tonen. Dit gaat zonder problemen en ziet er goed uit. Foto's kunnen in de map media/pictures worden gesleept op de mp3 speler. Voor het spelen van muziek zijn er meer opties beschikbaar. Zo kunt u kiezen tussen artiesten, albums, en genres. Tijdens het afspelen komen de artiest, de titel van het liedje en de albumtitel in beeld. Als er album art aanwezig is kan deze bekeken worden door op de next knop te drukken. Het geluid kan worden aangepast door negen equalizers.

Principes


De SA9200 biedt mogelijkheid tot het aanvinken van muziek om het te kopen. Dit is een merkwaardige functie, aangezien je de muziek al op je speler hebt staan. Er zijn twee soorten muziekliefhebbers; de kopers en de (illegale) downloaders. Geen van de twee groepen heeft bij deze feature baat. De kopers hebben hun muziek namelijk al gekocht voordat ze hem op de speler zetten en de downloaders gaan het liedje wat ze al hebben niet alsnog kopen. Daarbij komt ook nog dat als wij een liedje selecteren om te kopen, dit niet wordt gesynchroniseerd met Windows Media Player wat wel de bedoeling is. Een merkwaardige functie dus zonder enig duidelijk nut.

Mediaplayer no go


De tweede functie is het geven van waarderingen in de vorm van sterren. In de SA9200 zelf werkt het goed, maar zodra wij gaan synchroniseren gaat het mis, de sterren komen niet in de Windows Media Player te staan. Hieruit concluderen we dat de samenwerking met de Windows Media Player nog de nodige aandacht vergt van Philips.

Krasgevoelig


De SA9200 kan op hold worden gezet, maar het volume kan dan nog wel worden aangepast. Wij raden aan om de speler ten allen tijden in het hoesje te bewaren om krassen te voorkomen. De SA9200 is namelijk kras- en vingerafdrukgevoelig. Mocht de SA9200 vastlopen wat bij ons een keer is gebeurd is er aan de onderkant nog een resetknop die voor redding zorgt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein
  • Makkelijk menu
  • Kras- en vingerafdrukgevoelig
  • Onbruikbare functies.
De SA9200 is een goede mp3 speler, ondanks dat hij nogal gevoelig is voor krassen en vingerafdrukken. De menu's zijn goed ingedeeld en de leercurve ervan is kort.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Laatste reactie