abonneren

NWZ-A828

Sony heeft zijn reeks draagbare spelertjes recentelijk een upgrade gegeven. De NWZ-A820-serie heeft daarmee de beschikking gekregen over bluetooth.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De NWZ-820 heeft een ander design dan zijn voorganger, de NWZ-810. De speler is een stukje dunner, maar ook wat breder geworden om het 2.4-inch 240x320-display te kunnen herbergen. De interface en menustructuur zijn verder gelijk gebleven en duidelijk op muziek gericht: we zien playlists, shuffle- en zoekfunctionaliteit, mpeg4-video's en foto's.

De belangrijkste nieuwe feature is echter het ingebouwde bluetooth 2.0 en Sony is zelfs zo aardig geweest om een DR-BT21G draadloze bluetooth koptelefoon bij de speler mee te leveren. Is de koptelefoon eenmaal aangesloten (gepaired) met de speler, dan is een volgende keer verbinding leggen niet meer werk dan op het speciale bluetooth-knopje drukken op de zijkant van de speler. Dit werkt verder prima en de geluidsoverdracht doet tot op 10 meter afstand zijn werk, al vinden we de geluidskwaliteit onder Sony's gebruikelijke niveau. Pas wanneer we een setje high-end koptelefoons aansluiten horen we waar deze speler toe in staat is. In combinatie met een Shure SE-210 zijn we sprakeloos van de geluidskwaliteit.

De NWZ-A826 loopt niet over van de extra functionaliteit. Er is geen fm-radio, geen voice recorder en geen uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. De schermkwaliteit is dan wel weer uitstekend.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Indrukwekkend display voor videoweergave
  • Goede bluetooth-prestaties
  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Indrukwekkend display voor videoweergave
  • Goede bluetooth-prestaties
De NWZ-826 is duidelijk duurder dan vergelijkbare muziekspelers zónder bluetooth, maar als u van deze techniek gebruikt denkt te maken dan valt de prijs wel mee; de meegeleverde koptelefoon wordt los voor ongeveer € 99 verkocht. Wie echter geen belang heeft bij bluetooth kan beter teruggrijpen naar de NWZ-816. De geluidskwaliteit van deze speler is, zoals gebruikelijk bij Sony, van uitzonderlijk hoog niveau.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags: