abonneren

NWZ-A815

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Hoewel veel mensen Sony als een 'arrogant' bedrijf bestempelen, lijkt de Japanse gigant wel degelijk naar zijn klanten te luisteren. Wie daaraan twijfelt, moet eens serieus kijken naar de NWZ-A815, Sony's nieuwe mediaspeler.

Tussen u en ons: we zijn in het verleden altijd erg onder de indruk geweest van Sony's mp3-spelers, vooral vanwege de uitstekende geluidskwaliteit en de beheermogelijkheden over uw muziek. Helaas gooide Sony's omslachtige en instabiele SonicStage-pakket roet in het eten, en zonder dit pakket was er geen manier om muziek op de speler te krijgen. Gelukkig is er nu goed nieuws! De NWZ-A815 rekent af met SonicStage en het Sony-eigen Atrac-formaat en geeft nu toe aan de wensen van de consument, met op nummer één: drag and drop.

De NWZ-A815 biedt alle mogelijkheden van zijn voorgangers in dit segment, inclusief het afspelen van videobestanden en foto's, maar er wordt nu gebruik gemaakt van een vernieuwd 2" display waar uw video's en foto's prima tot hun recht komen. En de audiokwaliteit? Die is, zoals we gewend zijn, indrukwekkend.

Sony geeft ons wederom de volledige controle over onze muziekbestanden; van de Time Machine shuffle (die random nummers uitkiest van één bepaald jaar) tot de uitgebreide equalizer-presets om het geluid af te stellen aan uw wensen. Ook de koptelefoontjes die Sony meelevert zijn beter dan we gewend zijn van de concurrentie. Twin drivers zorgen voor een gescheiden bas en treble en daarmee voor een natuurgetrouwer geluid.

De mogelijkheid om via drag and drop bestanden over te hevelen betekent dat SonicStage niet meer nodig is. Hoewel dat voor veel mensen als een pluspunt zal gelden, betekent het wel dat videobestanden niet automatisch meer geconverteerd worden. Sony levert ook geen andere software mee, dus u zult gebruik moeten maken van een extern conversieprogramma.

Afgezien van dit kleine minpunt hebben we maar weinig kritiek op de speler, of het moet het gebrek aan fm-radio of een voice recorder zijn. De accu gaat bij het afspelen van muziek zo'n 33 uur mee (7 uur bij het afspelen van video) en het gunstige prijskaartje (van � 125 voor de 2 GB-versie tot � 200 voor de 8 GB-versie) maakt de gebreken meer dan goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Prima scherm
  • Goede oortelefoontjes
  • Geen meegeleverde conversiesoftware
  • Geen fm-radio/voice recorder
Gezien het feit dat er geen mp3-speler te vinden is die een betere geluidskwaliteit weergeeft én dat Sony vrijwel alle kritiekpunten op hun vorige generatie spelers (SonicStage, ATRAC) opgelost heeft, is de NWZ-A815 een fantastisch apparaat voor wie geen compromissen wil bij het beluisten van zijn muziek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie